Lorde valójában egy negyvenöt éves férfi

2014.10.10. 14:52, Frontrecorder

lorderandymarsh.jpg

Az év, vagy talán az évtized leleplezése: a 17 éves új-zélandi énekesnő, Lorde valójában egy 45 éves férfi, aki Coloradóban él és geológusként dolgozik! Haha, ez persze csak a South Park legújabb zenész sérelmére elkövetett vicce, amit az érintett egész jól fogadott.

Még csak harmadik hete megy a South Park legújabb. 18. évada, de máris megvan a készítők vitriolos humorának az első nagy áldozata: Lorde. Az énekesnőt kíméletlenül kiparodizáló poén felvezetése még az előző (a gluténmentes hisztériából gúnyt űző) részben kezdődött, amelynek a végén a srácok - Stan, Kyle, Kenny és Cartman - egy hatalmas bulit rendeznek a városka lakóinak. Az össznépi hepaj sztárvendége nem más, mint Lorde, akit Stan apján keresztül sikerül meghívni, a fiúk számára kisebb csalódást okozva, mivel "élőben nem annyira dögös". Nem is lehet az, mert jól láthatóan Stan apja, a bajszos Randy az, Lorde-nak maszkírozva ("ya, ya, ya, I am Lorde, ya, ya, ya" - énekli nem túl meggyőzően). Ez még nem is lett volna igazán nagy, vagy éppenséggel annyira bántó poén, a Spin magazin egyik szerzője, Brennan Carley írt is egy kritikus hangvételű cikket, amelyben védelmébe veszi az énekesnőt, aki szerinte semmi olyat nem tett, amivel magára vonhatta volna Trey Parker és Matt Stone, a South Park kreátorainak haragját.

Na de aztán a következő (nemi identitásválsággal és transzneműséggel foglalkozó) rész már nem bánt ennyire finoman Lorde-val. Folytatódott ugyanis ez a történetszál: kiderült, hogy Randy Marsh nem Lorde-nak öltözött, hanem ő maga Lorde, azaz van egy 17 éves új-zélandi dalszerző-énekesnő személyisége, akit azután fedezett fel magában, hogy a munkahelyén, a helyi geológiai intézetben elkezdte a női vécét használni. A nagy beismerés után meg is mutatja a fiának a legutóbbi szerzeményét és azt is, hogyan változtatja el autotune-nal a hangját és csinál a vécében felvett borzalmas macskazenéből pár perc alatt kész slágert. Miután színt vallott, Randy/Lorde súlyos identitásválságba kerül, sőt, a kreatív krízis is fenyegeti, miután ki akarják tiltani a női vécéből, ahol a Lorde-dalokat írja. A lemezkiadó ráállít egy embert, hogy megakadályozza az esetleges önleleplezését, közben Lorde South Park-i fellépésének hírére a városba érkezik a Spin magazin újságírója, egy bizonyos Brandon Carlile (még szép, hogy a Spin is kapott egy kiadós fricskát). Randynek egyedül a felesége, Sharon próbál vigaszt nyújtani azzal, hogy szerinte Lorde-t pont azért szeretik, mert ő más, mint a többi cicit villantó és csípőt rázó popsztár, és nem szabad hagynia, hogy megváltoztassák, mert ha nem fejezheti ki magát szabadon mindenki, azzal csak kevesebb lesz a világ. Randynek ez erőt ad, a Feeling Good On A Wednesday című dala pedig hatalmas siker lesz.

Szóval Lorde úgy néz ki, mint egy középkorú férfi (ezzel nyilvánvalóan azokra az elméletekre játszanak rá, hogy a koránál tényleg idősebbnek kinéző énekesnő fiatalabbnak mondja magát), a dalait pedig vécében írja (ez elég egyértelmű vélemény) - kemény kritika, de azért ki lehet bírni. És Lorde nem is omlott össze, ahogy 2009-ben Kanye West is próbált (feltehetőleg összeszorított fogakkal) jó képet vágni a legendás halrudis részhez. Új-Zéland első számú popsztárja először a Twitterén reagált a south parkos paródiára, ami szerinte "furcsa és cool" dolog. Azt is elárulta, hogy eddig nem nézte a sorozatot, majd miután ezt a részt megnézte, az Instagramján azt írta róla, hogy teljesen jópofa. Tőle tudjuk azt is, hogy Feeling Good On A Wednesday-t Sia adja elő. Íme a kamu-Lorde-sláger, amelyben amellett, hogy a különbözőség felvállalásának büszke himnusza, van egy félreérthetetlen vécézős utalás ("push, push") is. A teljes South Park-epizód pedig jövő szerdáig itt nézhető meg.

 

Címkék: south park lorde
https://recorder.blog.hu/2014/10/10/lorde_valojaban_egy_negyvenot_eves_ferfi
Lorde valójában egy negyvenöt éves férfi
süti beállítások módosítása