Klippremier! Nibiru: Stop

2014.09.25. 11:00, rerecorder

Nibiru_faklya__.png

A Moog-frontember, Szabó Tamás és a Polar Dear duóval indult, majd szólóban Möbel szólóprojektjét futtató Lechner Márk alkalminak induló, Nibiru nevű elektropop kettőse a 2013 tavaszán kiadott bemutatkozó EP után most új dalt - klipes dalt - jelentet meg és dolgozik egy nagylemezanyagon is! A Stop című friss szerzeményhez talányos, tüzes videó készült.

Nibiru borito_talan2.pngA páros komolyan dolgozik első nagylemezén ("ezerrel folynak a munkálatok"), amelyhez akár felvezető is lehet ez az új klipes dal - a Stop a három korábbi Nibiru-számhoz hasonlóan melankolikus elektropop, a refréneknél himnikus szintihangokkal. A dalhoz Gyarmati Dezső forgatott videót (ő rendezte a legutóbbi Moog- és a Polar Dear-klipeket is).

A szimbólumokkal teli videónak letisztult, minimalista a látványvilága, de erről az énekes-dalszerző Tonyo sem feltétlenül tud közelebbit mondani: "Olyan, mintha a klip tele lenne szimbólumokkal, de mi egyet sem fejtettünk meg, így aztán inkább a forgatásról tudok mesélni. A tengerparti homokot idéző jeleneteket sajnos nem a francia Riviérán vettük fel, hanem a kecskeméti wakeboard pályán, ahogyan a sejtelmes köd sem igazi, hanem a füstgép dolgozott. Viszont a videóban szereplő autó egy régi Pontiac és az valódi. Elég menő! Márk pedig szerencsére nem égette meg magát barbecue-zás közben és egyébként sajnos nem jött vissza Magyarországra véglegesen, csak a klipforgatás erejéig tartózkodott kishazánkban (Lechner Márk a kanadai Montrealban él és tavaly óta már nem tagja a Polar Dearnek - a szerk.)."

akkor jöjjön a Stop című dal és a hozzá készült talányos klip: 


a szintén Gyarmati Dezső által rendezett Moog-videó, az Unbound


és a szintén általa készített Polar Dear-klip, az I've Got You

https://recorder.blog.hu/2014/09/25/klippremier_nibiru_stop
Klippremier! Nibiru: Stop
süti beállítások módosítása