SBTRKT és Raury magasra törnek együtt

2014.09.09. 12:24, subrecorder

sbtrkt_2.jpg

Lassan csordogálnak az új dalok Aaron Jerome, vagyis SBTRKT új albumáról, a Wonder Where We Landről. Az eddig megmutatott két számban Ezra Koenig, a Vampire Weekend énekese és Sampha működtek közre, most pedig a producer ismét villantja trendérzékenységét: a jövő egyik nagy reménységével, Raury-val állt össze egy igen remek dal erejéig.

SBTRKT (azaz Subtract) első, cím nélküli albuma a posztdubstep elektronika-színtér egyik legnagyobb dobása volt 2011-ben, törzsi elemekkel kevert, visszafogott zenéje egy szélesebb közönséghez vitte közelebb ezt a fajta zenét. Most, több mint három évvel később jelenik meg a folytatás, a Wonder Where We Land és a fő kérdés az, hogy a producer hogyan, merre lép tovább. Az eddig hallottak alapján nem lesz baj, mind az őrült NEW DROP. NEW YORK, mind a csilingelő Temporary View olyan új hangzásokat emel be a SBTRKT-univerzumba, mint az electrofunk, vagy a trap. Ráadásul a fogadtatásuk is pozitív volt, a producer tehát, egyelőre úgy tűnik, nem egylemezes, múló csodaként marad majd meg a londoni klubszcénán belül. 

A most kiadott Higher című dalt Jerome azzal a Raury-val vette fel, akinek még Wikipédia-oldala sincs, de már így is a jövő egyik legnagyobb reménységének tartják. Nehéz leírni, hogy mit is csinál ő pontosan, mivel debütáló mixtape-jén (Indigo Child) elég sok mindenben megmártózik, a hiphoptól kezdve az akusztikus, tábortüzes dalokon át az R&B-ig. Talán úgy foglalhatnánk össze, hogy ilyen zenét játszana Lorde, ha egy atlantai fekete tinédzserfiú lenne, nem pedig új-zélandi fehér lány. A 17 éves srác játszott már az Outkast előtt, de most egy új projektbe kezdett, ami igen érdekesnek és viccesnek hangzik. Egyfajta anti-turnét képzel el, amikor is nagy előadók koncerthelyszíneire megy ki a parkolókba egy kis hangcuccal, elkezd játszani és megpróbálja "ellopni" a sztárok rajongóit. A célja az lenne, hogy az emberek ne menjenek be a fellépésre, hanem hallgassák végig őt. Az interjúi során közvetlen, és a szerepeket sokszor megfordítva érdeklődik a riporterek élete felől, valóban foglalkoztatja mi, hogyan működik másoknál, hogy ki hogyan jutottak el addig, hogy most ott ül vele szemben. A SBTRKT-tel közös Higherben a rapper énje tör leginkább felszínre, a londoni producer tudja, hogyan kell kihasználni közreműködőinek az erősségeit - hiába a saját dala, hagyja, hogy Raury egy visszafogott alapra verseljen, hogy aztán a refrénnél mindketten elszálljanak. 

Az új SBTRKT-albumon alig van olyan dal, amiben nincs vendégelőadó, Sampha négy szerzeményben van jelen, de izgalmasnak ígérkezik Jessie Ware és Koreless szereplése is. A Wonder Where We Land szeptember 22-én jelenik meg, Raury debütáló mixtape-jét innen lehet ingyen letölteni


SBTRKT és Raury közös dala, a Higher:


a fiatal atlantai első kislemezes száma, a God's Whisper:


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN. 

 

Címkék: sbtrkt raury
https://recorder.blog.hu/2014/09/09/sbtrkt_es_raury_magasra_tornek_egyutt
SBTRKT és Raury magasra törnek együtt
süti beállítások módosítása