Pimp My Pipe avagy látnak-e a rapperek?

2014.08.27. 14:59, Recorder.hu

PMP2_650.jpg

(X) A hiphop – mint tudjuk – a társadalmi kérdésekre érzékeny műfajként indult, de kérdés, hogy mai művelői minden érzékszervüket használják-e, amikor feldolgozásra váró témákat gyűjtenek, megoldandó problémákra vadásznak. Úgy tűnik, két hazai rapper legalábbis nyitott szemmel jár a városban és nem hajol el a vizuális kihívások elől sem: Busa Pista (Irie Maffia, Zuboly) és Zsolaa (Teebag, Faktorlabor) élére állt a FŐTÁV által kezdeményezett akciónak, amely egy nem túl csinos külsejű újpesti csővezeték redizájnját célozza, és amelyben bárki részt vehet. És ha már nekiállsz csöveket színezgetni a laptopodon, miért is ne nyernél egy új MacBook Airt vagy iPhone 5C-t?

Facebook-applikációval festhetnek le a városlakók egy, az újpesti lakótelepen futó csővezetéket a FŐTÁV új köztérszínesítő kampányában. A 2014. augusztus 18. és szeptember 15. között zajló Pimp My Pipe akció során az internetezők javaslatai és szavazatai alapján egy szakmai zsűri dönt arról, milyen legyen, hogyan újuljon meg a Budapest IV. kerületében, az Elem utcában található, föld felett futó távhővezeték. Az első helyezett látványtervet a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja valósítja meg, akik mostanáig már több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet tettek színesebbé falfestményeikkel. És hogy miért jó dolog beszállni egy ilyen buliba? Mondják el a rapperek:

Aki alkotni akar, annak most új lehetőséget jelenthet a lakótelep melletti FŐTÁV-cső lefújása. A Filatorigát legális fala után végre van még egy olyan felület, ami széppé teheti a város összképét. Remek ötletnek tartom a kezdeményezést, mert lehetőséget biztosít a fiatalok kreativitásának bemutatására és színesebbé teszi a várost. A másik pozitív szempont, hogy legálisan festhetnek a csőre a nyertes graffitisek, ráadásul elég nagy a felület, de ezt a Pimp My Pipe-klipben úgyis látni fogjátok. (Busa Pista)

Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a kampánynak. Lakótelepen nőttem fel én is. Szerettem, csak jó élményem van ezzel kapcsolatban, de ettől függetlenül szerintem mindig szükség van minden olyan kezdeményezésre, ami feldobja a környezetünket. A graffiti mára elfogadott művészetként is működik, és az elkészült munkák sokkal szebbek, ha engedélyezett keretek között jöhetnek létre, hiszen a művészek nyugodtabban alkothatnak. A FŐTÁV csövei elég izgalmas felületet jelenthetnek a kampányban induló kreatív tehetségeknek. A nyertes majd igazán büszke lehet, hogy az ő műve díszíti az egyik újpesti utcát és a profi körülmények között megvalósult kreációja örömet ad az arra járóknak. (Zsolaa)

Így néz ki most a szóban forgó vezetékrész. Hát... tényleg van mit dolgozni rajta. Kezdhetjük?

PMP3_650.jpg 

Játékleírás

Csőszínesítés indul: készíts egyedi tervet a FŐTÁV Facebook-applikációjában található rajzprogrammal vagy töltsd fel saját grafikai szoftvereddel készített alkotásodat, és ha szavazatokkal a legjobb ötven közé kerülsz, plusz a szakmai zsűri is téged választ, akkor a távhővezeték a te terveid alapján fog megújulni. Emellett egy MacBook Air boldog tulajdonosa is lehetsz!

A Játék a Facebookon létrehozott alkalmazás (https://www.facebook.com/fotavzrt/app_514039665391205) keretében zajlik, ahova a Játékszabályzat és Adatvédelmi nyilatkozat elfogadása után a játékban részt venni kívánók regisztrálhatnak. Profi grafikusok és lelkes csőszínesítők egyaránt jelentkezhetnek.

A szakmai zsűri a legkedveltebb 50 versenyzőből választja ki a 2. és 3. helyezettet is, akik egy-egy 16 GB-s iPhone 5C-t nyerhetnek, valamint a szavazók által legtöbb like-ot gyűjtő versenyzőt – különdíjasként – szintén egy iPhone 5C (16GB) okostelefonnal díjazza a FŐTÁV. A szavazók között pedig egy iPod nano kerül kisorsolásra.

A pályaműveket (maximum 10 db/fő)  2014. augusztus 18. és szeptember 15. között lehet feltölteni a FŐTÁV Facebook appjában, a jelentkezési feltételek, a játékleírás, valamint a sorsolás részletei pedig a www.facebook.com/fotavzrt oldalon olvashatók el.

És ha már szóba került, itt az I LOVE PANEL - Pimp My Pipe beharangozó klipje is:

https://recorder.blog.hu/2014/08/27/pimp_my_pipe_avagy_latnak-e_a_rapperek
Pimp My Pipe avagy látnak-e a rapperek?
süti beállítások módosítása