Dalpremier! Tea Road: Budapest

2014.08.27. 14:00, Frontrecorder

tearoad_2.jpg

A Tea Road budapesti indierock zenekar a tavalyi, több részletben kiadott dupla bemutatkozó albuma után átállt az egydalos megjelenésekre. Az áprilisi Closer volt az első single, ezt követi most a Budapest, amely megint csak itt hallható először.

A Tea Road a saját bevallása szerint már az első albumtól fogva folyamatosan az egyre vastagabb, gitárközpontúbb hangzás felé halad, a Budapest ennek a legújabb állomása, egyben ez az első dal, amit a gyulai No Silence stúdió kevert és masterelt (a zenekar annyira meg volt elégedve a kész anyaggal, hogy a Closert is újrakevertetik ott). A dal kapcsán az alapító-dalszerző Bereczki Zoltánnal készítettünk villáminterjút.

- Elmondásod alapján a Budapest című dalt a budapesti éjszaka ihlette. Van mögötte valami konkrét sztori?

- Egy reggelbe nyúló péntek éjszaka ihlette a dalt. Fazival, a basszerosunnkal egy hajnalig tartó, kisebbfajta botrányba fulladt házibuliból keveredtünk a Klauzál térre, ahol egy random társasághoz csapódtunk. Volt náluk egy akusztikus gitár is, úgyhogy miután megtudták, hogy zenélünk, eljátszottunk pár Tea Road-dalt is. Elvoltunk ott reggelig, aztán jött valami taxi az egyik lányért, mert 10-kor nyitnia kellett a Ferenciek terén egy kávézóban. Beugrottam vele a taxiba és együtt nyitottuk aznap reggel a helyet.

- Nektek mi a véleményetek a mostani budapesti buliéletről?

- Elég sok külföldivel beszélgettem ahhoz, hogy azt mondjam, Budapest az egyik legmenőbb hely Európában az éjszakai életet illetően. Annyi új hely nyílt az utóbbi 2-3 évben, elsősorban a klasszik bulinegyedben, hogy a legtrendibb helyektől a legolcsóbb kocsmákig gyakorlatilag mindenki megtalálja a számítását, ha belemerül az éjszakába. Ezzel párhuzamosan viszont még mindig kevés az olyan hely, ahol rendszeresen lehet klubkoncerteket nézni. Üdítő ellenpélda erre a nyár közepi belvárosi Rakéta fesztivál, ahol egy héten keresztül több helyszínen nézhettünk meg egy csomó ismeretlen, de remek bandát. Az külön kellemes meglepetés, hogy szinte mindenütt teltház volt.

- Ti is felléptetek a Rakétán, hozott valamit ez a koncert?

- A tavaszi A38-as buli óta csak 2-3 koncertünk volt, de a Rakéta Fesztiválos fellépés érezhetően megdobta a zenekar ismertségét. A pocsék idő ellenére eljöttek sokan a koncertre és nagyon jó volt a közönség, ez volt talán az eddigi legjobb koncertünk. Ezúton is szeretnénk megköszönni a közönségnek és a szervezőknek is a lehetőséget.

- Mit terveztek még erre az évre?

- Az újrakevert Closer és a most debütáló Budapest mellet a már korábban rögzített Flow című dalunk is megjelenik ősszel, illetve szeptemberben forgatjuk a Budapesthez a videót. Eléggé meg lesz csavarva a sztori a dalszöveghez képest. A főszereplők nem mi leszünk, de hogy kik, az legyen egyelőre meglepetés.


És akkor a masszív megszólalású, zakatolós új Tea Road-dal, a Budapest:




nyitókép: Csatári Gergely

https://recorder.blog.hu/2014/08/27/dalpremier_tea_road_budapest
Dalpremier! Tea Road: Budapest
süti beállítások módosítása