Premier! Norwell: Her / Lone Star (+ videó)

2014.08.22. 15:00, Frontrecorder

norwell_1.jpg

A Farbwechsel kiadó megszületésénél is bábáskodó budapesti elektronikus zenei producer, Norwell sajátos "kosmische techno" hangzásvilágot épít, ám legújabb kiadványával annál dallamosabb-táncosabb vizekre evez: augusztus 25-én a Beachcoma kiadónál jön ki két tengerparti naplementéhez is kiválóan passzoló trekkje, amelyek itt nálunk már most, a hivatalos megjelenés előtt meghallgathatók.

Mióta Norwell tavaly ősszel bemutatkozott a Recorderen, az egyre sűrűsödő hazai és külföldi fellépések mellett - néhány remixet leszámítva - mindössze egy megjelenés fűződik a nevéhez, egy S. Olbrichttal közös kiadvány a londoni Cleaning Tapes kazettakiadónál. Igaz, ez az anyag szép nemzetközi visszhangra talált, többek közt a dallamos techno kanadai mestere, Fairmont, azaz Jake Fairley tetszését is elnyerte, olyannyira, hogy írt Norwellnek, felhasználhatna-e az albumról pár számot podcastokban. A Facebookos üzenetből cset lett, ennek során Norwell megemlítette, hogy szívesen küldene demo pakkot Fairley kiadója, a Beachcoma számára, mivel már régóta szemezett a Berlin-Barcelona tengely mentén működő labellel. Fairley nem zárkózott el, Norwell pedig május környékén összeszedett 4-5 számot, amiből végül kettő kerül kiadásra augusztus 25-én. "Egy ideje már szerettem volna táncolhatóbb zenéket is kiadni a kezeim közül, szerintem ezennel ez sikerült" - summázza legújabb megjelenését Norwell, aki a két számhoz kommentárokat is fűzött.

Her

"Ez a szám kicsit más lett, mint a korábbi zenéim (house-osabb talán), ezért is gondolkoztam sokáig, hogy mihez kezdjek vele. Általában viszont tetszett azoknak, akiknek megmutattam, sőt volt aki szerint ez az egyik legjobb, amit írtam, így végül úgy döntöttem, hogy beleteszem a következő demo csomagba. Mikor átküldtem Jake-éknek az első négy számot ez volt az, amire rögtön lecsaptak. "

Lone Star

"Már régebb óta játszom az élő fellépéseim során - leginkább ezeken szeretem tesztelni az új zenéket - és ez volt az egyik legígéretesebb (azaz befejezett) szám a kiadatlanok közül. Valamikor 2013-ban írtam, tehát ez a régebbi a kettő közül, és talán ez áll közelebb a többi zenémhez a használt hangokat (dobok, szintik és a többi) tekintve."

Íme, ilyen melodikus techno Norwell módra, két ábrándos-hipnotikus tételben:


A Lone Starhoz videó is készült, amely nem más, mint Jake Fairley munkája, és szintén mi mutathatjuk be először:


Norwell közben már a következő négyszámos EP-jének megjelenésére készül, ez a Shabu Recordings-nál érkezik vinylen egy Willie Burns remixszel várhatóan még az idén, legkésőbb jövő év elején. Emellett S. Olbrichttal tervez egy második közös EP-t, ha minden jól megy, ősszel tudnak dolgozni rajta. A legnagyobb projektje pedig az első albuma, amelyen január óta folyamatosan dolgozik és remélhetőleg jövő tavasszal meg is jelenhet a Farbwechselnél.

Címkék: premier norwell
https://recorder.blog.hu/2014/08/22/premier_norwell_her_lone_star_video
Premier! Norwell: Her / Lone Star (+ videó)
süti beállítások módosítása