Morrissey-t dobta a kiadója, ó, ne!

2014.08.11. 12:46, subrecorder

Morrissey1.jpg

A Smiths volt frontemberét, a 90-es évek óta szólóelőadóként tevékenykedő Morrisseyt három héttel friss lemezének megjelenése után dobta a kiadója, a Capitol csoport alá tartozó Harvest. Az ok minden bizonnyal Moz egy szokásos online kirohanása, amely során képes volt a saját kiadóját is ócsárolni. Visszatérő "Mit tettél már megint, Morrissey?"-összeállításunk következik.

Legutóbb akkor írtunk az exhibicionista előadóról, amikor megjelent friss lemeze, a World Peace Is None Of Your Business. A tipikusan morrissey-es cím tipikusan morrissey-es dalokat tartalmazott és a megjelenéssel természetesen jöttek a tipikusan morrissey-es botrányok is. A lemondott koncertek garmadáján már szinte meg sem lepődött senki, azon viszont inkább, hogy egyik testőre beperelte, amiért állítása szerint Moz vele akarta megöletni az előadó egyik fan-oldalának szerkesztőjét. Miután a biztonsági ezt nem kívánta megtenni, ki is rúgták. Apropó lemondott koncertek. Természetesen maga Moz nem lehetett hibás az elmaradt eseményekért, ezért elkezdte hangoztatni, hogy a turnén őt bemelegítő előadóként kísérő Kristeen Young fertőzte meg az egész csapatot valamilyen betegséggel. Azóta kiderült, hogy az énekesnő még csak nem is volt beteg, mindössze allergiás. 


MOZ ÚJ ALBUMÁRÓL ÁCS OSZKÁR, AZ AMBER SMITH FRONTEMBERE ÍRT NEKÜNK KRITIKÁT.

A True To You című weboldal régóta Morrissey kirohanásainak színtere, de az egyik szokásos politikai hierarchia/állatvédelem/George Bush-tengelyen mozgó írásában úgy tűnik, túl messzire ment, amikor egy mondatban a saját kiadóját is ekézi, amiért az nem fizette az új albumának címadó számához készülő videoklipet. Kifejezi a háláját a fan-filmek készítői felé, áldást mond a közösségi médiumokra és a tőle megszokott módon kifejezésre juttatja, hogy csak és kizárólag egymásra számíthatnak. Jelzi azt is, hogy hiába van kint már majdnem egy hónapja a friss albuma, egyetlen tévétől sem jött felé fellépési megkeresés. A Capitolnak ez túl sok volt, így azonnali hatállyal nagy piros X-et rajzoltak az előadó szerződésére. A döntést maga a Capitol-csoport vezérigazgatója, Steve Barnett hozta meg. A WPINOYB egyébként kifejezetten jól fogy, az amerikai lemezeladási listán a 14., az angolon a 2. helyen tartózkodik jelenleg. Morrissey a tárgyalt írásában több országgal egyetemben a magyarok rajongóinak is megköszöni, hogy megvették az albumot és az októberben induló új turnéján útba kívánja ejteni Budapestet is. Hisszük, ha látjuk. Egyébként Mozznak elég sok problémája volt/van a kiadókkal, a Harvest már a hetedik volt (HMV, Parlophone, RCA, Island, Sanctuary/Attack, Decca - és ezek csak az angolok, az amerikaiak nélkül) szólókarrierje során, és mostani szerződtetése előtt is évekig hiába kereste a megfelelő otthont - most újraindul a kutatás. 

Kis színes: George Michael nemrég a Guardian nevű angol lappal játszott kérdezz-feleleket, ahol is az utolsó felé irányuló kér(d)és a következő volt: Árulj el egy titkot! Mire az énekes így válaszolt: A Smiths újjálakul. Miközben százezrek estek hátra a székükkel, az interjúnak hirtelen vége szakadt. Mielőtt azonban még mindenki elájulna, tegyük hozzá, hogy bizonyára egy jó (rossz?) viccről van csupán szó.


Morrissey új lemezének címadó dala:


ha négy perc alatt kívánnád megérteni, ki is az a Morrissey, ez a videó tökéletes eszköz:

Címkék: morrissey the smiths
https://recorder.blog.hu/2014/08/11/morrissey-t_dobta_a_kiadoja
Morrissey-t dobta a kiadója, ó, ne!
süti beállítások módosítása