Missy Elliott most már tényleg nemsokára visszatér?

2014.08.04. 11:37, subrecorder

071311-music-missy-elliott-adidas.jpg

Minden idők talán leghíresebb femcee-je, az előző évtizedben Timbaland segítségével slágert slágerre halmozó Missy Elliott 2005 után - ha el nem is tűnt - de korábbi aktivitásához képest nagyon visszahúzódott a zenei életből, amelynek fő oka egy nagyon ritka autoimmun betegség volt. Most azonban minden korábbinál erősebben a visszatérésén dolgozik - legalábbis ezt állítja jó barátja, a fent említett producer.

Timbaland és Missy Elliott karrierje gyakorlatilag a rappernő első megjelenése óta összefonódott, már a 90-es évek közepén együtt dolgoztak (például Aaliyah két lemezén is) és miután Missy szólókarrierbe kezdett, az albumainak is a neves producer volt a zenei rendezője. A hiphop több szinten is még mindig hímsoviniszta stílusnak számít, de Elliott rengeteget tett azért, hogy ez az állapot megváltozzon - a 2000-es évek elején az urban zene minden szempontból egyik legelőremutatóbb gondolkodású előadó-producer párosa volt Missy és Timbaland. Elliott utolsó albuma (The Cookbook) 2005-ben jelent meg, azóta csak közreműködéseivel hallatott magáról, és az utóbbi években Timbaland sem volt az a mindent vivő producerguru, aminek egy évtizeddel ezelőtt tartották.

Timbaland aztán tavaly került vissza a zenei véráramba, Justin Timberlake (szintén) comeback-albumán (The 20/20 Experience) való munkájával, most pedig ő szólta el magát arról is, hogy Missy Elliott komoly munkában van az új anyagán. "Van még pár töltényünk a tárban, most végzett az első single-lel, innentől csak tőle függ, hogy mikor akarja kiadni. Olyasmi egyébként, amit még soha senki nem hallhatott Missy-től, egyszerre szól a mából és a jövőből." Ez jól hangzik, pontosan ilyenek voltak a dalai már 1997-ben is, és persze ez legnagyobb slágerére, a Get Ur Freak Onra is igaz volt anno 2001-ben, szóval egyrészt de, már hallhattunk ilyet a rappertől, másrészt viszont az a szám tényleg évekig meghatározta az urban-hangzást, tehát - elvileg - csak jóra számíthatunk. Hogy mi volt az oka Elliott kétezres évek közepi hirtelen eltűnésének, azt is csak alig két éve tudhatta meg a világ egy interjúból, amiben elárulta, hogy egy nagyon ritka, Graves-Basedow-kór nevű autoimmun betegségtől szenved, ami ráadásul gyógyíthatatlan, élete végéig együtt kell élnie vele. Zenéjében pedig híresen maximalista, csak akkor jelentet meg bármit is, ha úgy érzi, az tényleg különleges és egyedi alkotás. 2012-ben két friss dalt már hallhattunk tőle, az érdekes módon sportkifejezésekből vett címekkel rendelkező 9th Inninget és Triple Threatet. Reméljük, hogy a rapper körül lassan újra beinduló buzz tényleg egy igazi visszatérést takar, abban pedig biztosak lehetünk, hogy az érkező új albumon alaposan 'meg lesz mutatva' a fiatalabbaknak, hogyan is kell ezt a műfajt művelni.


A 9th Inning 2012-ből:


a mai napig iszonyat menő Get Ur Freak On:

https://recorder.blog.hu/2014/08/04/missy_elliott_most_mar_tenyleg_nemsokara_visszater
Missy Elliott most már tényleg nemsokára visszatér?
süti beállítások módosítása