Fesztiválogatás by Kerekes Band

2014.08.01. 13:59, Recorder.hu

kerekesband_efott.jpg

A Recorder felkérésére bepakolt, cikkünk végén meghallgatható – és számonként kommentált – playlistből kiderül: a Kerekes Band tagjainak zenei ízlése éppen olyan sokrétű, mint amilyen változatosak a fesztiválemlékeik is. Ma este az óbudai Kobuci Kertben sem hagyományos, homogén KB-koncert lesz: ez alkalommal vendégükkel, a Middlemist Red énekesével dobják össze, amijük van. Az addig hátralévő pár órából egyet pont eltölthetsz a kedvenc Kerekes Band-fesztiváldalokkal.

Amadou et Mariam - Chantez-Chantez

2003-ban bóklásztam a Szigeten, amikor véletlenül belefutottam Amadou és Mariam zenéjébe. Azonnal beleszerettem. Olyan földöntúli boldogság áradt a színpadról, ami azonnal magával ragadt. Ha az ember egy vidám fesztiválra igyekszik, ezzel biztosan révbe ér. (Fehér Viktor)

Jamiroquai - Feel So Good

Eddig négy Jamiroquai-koncerten voltunk Viktorral. Az egyik legemlékezetesebb a tavalyi kassai koncert volt, ahol a koncert után, másnap összefutottunk Jay Kay-jel a városban. Rajtunk kívül senki sem ismerte fel, így tudtunk váltani néhány szót. Az első öt lemeze hibátlan, így ez a szám csak önkényes kiragadás az életműből. (Fehér Zsombor)

Todd Terje - Delorean Dynamite

A house és a moldvai táncház valahol egy tőről ered: addig csavarni az emberek fejét, amíg az bele nem gabalyodik az extázis örvényébe. Todd Terje ilyen értelemben az egyik legjobb norvég táncházas zenekar. Egy személyben. (Fehér Viktor)

Kraftwerk - Aéro Dynamik

Az egész zenekar imádja a Kraftwerket. Olyannyira, hogy az egyik bevonuló zenénk is a The Robots. Használok egy elektromos dudát, amivel régi vágyam, hogy egy "kraftwerkes" számot hozzunk össze. A hangszín már megvan hozzá. (Fehér Zsombor)

Lajkó Félix - Mező

A Kraftwerk után elég nagy váltás, de ha a fesztiválra igyekezve kinézünk a vonatból a búzatáblákra, akkor ez a zene tökéletes ahhoz, hogy megértsük, miért jó magyarnak lenni, és miért jó élni. (Fehér Zsombor)

Dreadzone - Captain Dread

Az egyik, ha nem a kedvenc dub-bigbeat zenekarom. Egyértelműen hatottak a Kerekesre is. Ráadásul a népzenére jellemző esztam lüktetés ennek a zenének is az egyik alapja. Még a végén kiderül, hogy a Karib térségben volt az őshaza... (Csarnó Ákos)

Franz Ferdinand - Bullet

Tavaly a Szigeten végre elkaptam őket. Bár állítólag 10 éve voltak menők, szerintem a Right Action album zseniális. Kocsiból kiüvöltős, csajozós, nyári zene. Semmi öncélúság. Letisztult gitárzene. Nekem bejön. (Fehér Viktor)

Alice In Chains - Stone

Ha kibuliztuk magunkat, adózzunk egy kicsit a sötét gondolatok és élmények előtt is. Elvégre a fesztiválozás sem játék és mese. Csupa megpróbáltatás, főleg hajnalban. Ez a szám (és klipje) jól példázza, milyen érzés hazafelé menni a fesztiválról hajnalban. (Fehér Zsombor)

Middlemist Red - Single Switcheroo

Szerintem az utóbbi idők legjobb magyar száma. Semmiképp nem hagynám le a válogatásról. Augusztus 1-jén a zenekar frontembere, Nóvé Soma lesz a meghívott vendégünk a Kobuciban, ahol áthangszerelve közösen előadjuk a dalt. Izgalmas lesz. (Fehér Viktor)

Foo Fighters - Pretender

Egy igazi rockhimnusz, úgyhogy kénytelenek voltunk mi is feldolgozni. Ráadásul a furulyabetét, amit fújok benne, garantált védelem bárminemű rendőrtámadás ellen. (Fehér Zsombor)

Chk Chk Chk - Steady as the sidewalk cracks

Igazi menetelős szám: "Balaton parti" énekkel, "Művészetek Völgye szaxofonszólóval", és egy kiváló refrénnel. Tökéletes egy fesztiválos utazáshoz. (Kónya Csaba)

+1.

Kerekes Band feat. Waszlavik Gazember László - Rózsaszínű kád

Ha írtak Magyarországon olyan számot, ami a Burning Man indulója is lehetne, akkor ez az: "Egy rózsaszínű káddal robogok a körúton, mögülem integet a medve." Kell ennél pszichedelikusabb?

Kattints ide, és hallgasd meg a Spotify-on a Kerekes Band fesztiválogatását:

http://bit.ly/RecFV02

(X) A Spotify Premiummal a zenehallgatás valódi élményében lehet részed: reklámok nélkül, kiváló hangminőségben élvezheted kedvenc zenéidet, akár internetkapcsolat nélkül, offline üzemmódban is. A Telekom Music díjcsomagjai és Music opciója hozzáférést biztosítanak a Spotify Premium zeneszolgáltatáshoz. A feltételeket keresd a www.telekom.hu/zene oldalon!

 

 

 

https://recorder.blog.hu/2014/08/01/fesztivalogatas_by_kerekes_band
Fesztiválogatás by Kerekes Band
süti beállítások módosítása