Programajánló: július 29. - augusztus 4.

2014.07.28. 21:18, subrecorder

black-lips-feb-2011_630x300.jpg

Régen jelentkeztünk heti programajánlóval, hiába, ezek a hónapok a végeláthatatlan fesztiválozásról szólnak. Most viszont sikerült összeszedni annyi jó budapesti koncertet, hogy megérte összefűzni őket. Az élen természetesen a Black Lips (képünkön) fellépésével, de mellettük lesz még jóféle metál, csajpop, őrült punk és valami egészen különleges is.

Július 29. Kedd

Az előző évtized egyik nagy popsikere fűződik az akkor még bőven tizenéves Joss Stone nevéhez, a soul-énekesnő tarsolyában jó néhány akkora sláger van, amik miatt megéri elugrani a Budapest PARK-ba, hogy megnézzük.

Joss Stone

Helyszín: Budapest PARK

Kezdés: 18:30

Belépő: 6900 / 7900 Ft

Facebook esemény

Az énekesnő Jocelyn Eve Stoker néven láttam meg a napvilágot 1987-ben, és már tizenévesen csodagyerekként tekintettek rá elképesztő hangja miatt. Saját elmondása szerint az első CD-je egy Aretha Franklin válogatás volt, amit Stone későbbi albumait figyelve, biztos hogy rengetegszer végighallgatott. 2001-ben, alig 13 évesen került be a showbizniszbe egy BBC által szervezett tehetségkutató által, miután ezt megnyerte, szinte azonnal lemezszerződést kapott. 2003-ban meg is jelent első albuma, a The Soul Sessions, amin meglepő módon egy White Stripes-átirat is szerepelt (Fell In Love With A Girl helyett Fell In Love With A Boy), ráadásul ezt választották fő single-nek is. Az első valódi, saját slágere a következő, máig legsikeresebb albumán kapott helyet, a You Had Me-t halálra játszották a rádiók 2005 környékén. Azóta négy stúdiólemezt adott ki az énekesnő, a soulpop mellett elkalandozva a jazz és a funk irányába is. Legutóbb 2012-ben jelentkezett albummal, ezt az eredeti kiadójához és a soul-feldolgozásokhoz való visszatérés tiszteletére The Soul Sessions Vol. 2 névre keresztelte. Az évek során összegyűlt annyi jó dala, hogy egy laza másfél órás koncertet simán ki tud tölteni velük, szóval a PARK-ban üresjáratok nélküli popünnepre lehet számítani. 


JOSS STONE-NAL KÉSZÍTETT INTERJÚNKAT ITT OLVASHATJÁTOK. 

A Tukker Booking egy utolsó pillanatban összeszervezett estével örvendezteti meg a metálrajongókat, négy európai ország képviselői teszik tiszteletüket a Roham Bárban.

Hierophant, Bastions, Thränenkind, Octahed

Helyszín: Roham Bár

Kezdés: 20:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook esemény

A zenekarok bemutatását kezdjük az este fő fellépőjével, az olasz Hierophanttal. A deathpunk zsánerben mozgó formáció 2010-ben alakult, első lemezüket még puritán körülmények közt, kiadó nélkül vették fel, mégis olyan jól sikerült, hogy miután pár fontos ember rátalált a Bandcampen, nem volt megállás. Már a következő évben leszerződtek a legendés Bridge 9 Records-hoz, és olyanokkal turnéztak együtt, mint a Deafheaven, a Cancer Bats, vagy a Tombs. Tavaly megjelent, második albumukkal érkeznek hozzánk. Rajtuk kívül itt lesz még a walesi, tematikus lemezekben és a Converge-ben hívő Bastions, akik az igazi klasszikus hardcore-t bluesos akkordmenetekkel keverik, valamint a müncheni straight edge, zöldanarchista Thränenkind. Az ő atmoszférikus poszt-blackmetáljuk remek hangulatromboló lesz a többiek előtt. Hazánkat a különböző metálstílusokat noise-zal keverő Octahed képviseli majd egy olyan estén, ami után biztosan visszakérdezel majd mindenre egy hétig: MIT MONDTÁL?


Július 31. Csütörtök

Te tudod mi az a didzseridu? Ez bizony az ausztrál őslakosok fúvós hangszere, és ennek a hangzására épít az izraeli Onogana trió zenéje is. Egy igazi transzcendentális koncertet ajánlunk.

Onogana

Helyszín: Roham Bár

Kezdés: 20:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Belehallgatva az Onogana zenéjébe, talán nem meglepő, hogy alig pár nappal a Roham Báros fellépésük előtt ott lesznek az O.Z.O.R.A. eredeti szervezői által tavaly kezdeményezett S.U.N. Fesztiválon is. Az egy dobosból és két didzseridusból (remek szó ez) álló hármas dalai gyakorlatilag akár akusztikus goának is nevezhetők. A didzseridu az az óriási fúvós hangszer, amit természetfilmekben ezerszer láthattál már, ezt fújják Ausztráliában az őslakosok több ezer éve. A trió állítása szerint zenélés közben olyan összhang alakul ki köztük és a közönség közt, ami transzcendentális élményekhez vezet akkor is, ha az ember életében nem szedett még be semmilyen tudatmódosító szert. Ha másért nem, azért mindenképpen érdemes elmenni, hogy megnézzük, mit tud ez az igazán a természetben működőképes stílus egy kétmilliós város közepén lévő apró klubban. Ofer Zvi, Nadav Dagon és Ortal Pelleg mindent meg fog tenni azért, hogy pár órára egy teljesen más és gondtalan világban érezhesd magad. A legjobb, hogy mindezt ingyen. 


Augusztus 2. Szombat

Atlantából érkezik a világ tán legőrültebb garázspunk formációja (igen, sokak szerint még King Khanon is túltesznek), a Black Lips. Itt tényleg bármi megtörténhet a színpadon!

Black Lips, Middlemist Red

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: 3000 / 3500 Ft

Facebook esemény

A Black Lips az egyik legjobb koncertzenekar a világon, már ha a "legjobb" alatt a "legelvetemültebb", "legdurvább" és "legeszementebb" szavakat értjük. Ha azt hiszed, hogy csak videóik készítése során gurul el náluk a gyógyszer, akkor nagyot tévedsz, a legtöbb dolog, ami azokban megszokott (hányás, egymásra ürítés, csirkék, tűzijáték, flamingók, égő gitárok) az élő showjaik során is legtöbbször előjön. Cole Alexander énekes hiába kiköpött mása a Wild Beasts Hayden Thorpe-jának, a lehető legmesszebb állnak az angolok udvarias indiepopjától. Mind a hét lemezük tele van remek punk-ódákkal, szóval ha szerinted két, egymást fagyasztott pulykával ütlegelő zenész unalmas látvány, akkor is jól fogsz szórakozni, mert a színpadi viselkedés nem von le a zenei teljesítményükből. Ha szereted a váratlan élményeket/katasztrófákat, mindenképpen érdemes aznap este az Akvárium környékén járni. A Black Lips előtt az a Middlemist Red játszik majd psych rockot ,akik nemrég nyerték meg a Deezer Young Guns nevű tehetségkutatóját, 182 országból jelentkező zenekar közül. 


Augusztus 4. Hétfő

A Defekt Dudes-os srácok nevükhöz híven igyekeznek mindig őrült produkciókat meghívni hozzánk, ez alkalommal ez igazán jól sikerült nekik. A Night Birds minden, ami szörf, punk és pizza. 

Night Birds, Fuseism, Fake Shakes

Helyszín: Kontra Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: 1200 Ft

Facebook esemény

Egy igazi trve surf punk zenekar honnan máshonnan származhatna, mint New Jersey-ből, a Night Birds nem is hoz szégyent az állam igen patinás múltjára (Misfits, valaki?). 2009-es alakulásuk óta népszerűségük folyamatosan növekszik eddig három EP és egy stúdiólemez (The Other Side Of Darkness) fűződik a nevükhöz, a Fat Wreck Records égisze alatt élik pizzázástól, sorozatnézéstől és egymás csesztetésétől terhes életüket. Zenéjük sokat merít a 80-as évek legendás amerikai punkzenekarainak munkásságából (Dead Kennedys, Adolescents), de azért pont annyira élnek a XXI. században, hogy képesek frissek maradni. Bár legtöbb dalukat azért áthatja a jókedv, ahogy a szörfösök is félik az óceán felől közeledő vihart, az ő zenéjükben is van valami elfojtott szorongás, amitől csak még inkább szét akarod csapni magad és a körülötted állókat a koncerten. Előttük a hazai Fuseism és Fake Shakes játszik majd igen hasonló zenét.

 

További ajánlott zenei események idénre:

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Szeptember 13. Szombat

Gozsdu Manó Klub

Negative Approach

 

Október 1. Szerda

Akvárium Klub

Trentemøller

 

Október 6. Hétfő

MÜPA

Laurie Anderson

 

Október 15. Szerda

A38

Swans

 

Október 17. Péntek

A38

Caribou

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue

 

Október 18. Szombat

A38

Tycho

 

Október 19. Vasárnap

A38

OFF!

 

Október 24. Péntek

MÜPA

Elvis Costello

 

Október 25. Szombat

Dürer Kert

Helmet

 

Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

 

November 24. Hétfő

Akvárium Klub

George Ezra

 

November 26. Szerda

Budapest Aréna

The Beach Boys

 

November 28. Péntek

A38

https://recorder.blog.hu/2014/07/28/programajanlo_julius_29_augusztus
Programajánló: július 29. - augusztus 4.
süti beállítások módosítása