Féllábú Elvis, kismalacok és melegbüszkeség - Perfume Genius új klipje

2014.07.18. 10:28, subrecorder

perfume genius_1.jpg

Michael Hadreas, vagyis Perfume Genius idén szeptemberben adja ki harmadik nagylemezét, amelyről alig pár napja tette közzé az első single-t és máris itt van hozzá a videó is. A Queen az erős, konfrontálódni merő, magabiztos melegségről szól, ezt közvetíti a videó, szürreális képsorokkal.

Hadreas eddigi két lemeze (Learning - 2010; Put Your Back N 2 It - 2012) nagyon erős volt, a zavarba ejtő zenei megoldások jól tükrözték az összezavarodott meleg fiatalok érzéseit, mint amilyen saját állítása szerint Hadreas is volt. Mindenféle csavart hangképletek, feszültséget keltő effektek jellemezték dalait, és az ezekhez készült videók is illeszkedtek a filozófiába. - készített kisfilmet például a magyar származású, azóta elhunyt meleg pornószínésszel, Arpad Miklossal is. Most, hogy hallhattuk az első számot a szeptember 22-én megjelenő Too Bright című albumról, ezek a zenei előfeltevések felborulni látszanak. Hadreas sosem volt még ennyire tisztán kivehetően popos és magabiztos, mint itt, ami érthető az új lemez koncepcióját figyelembe véve. 


AZ ELŐADÓ MÁSODIK LEMEZÉRŐL ITT ÍRTUNK.

Erről a koncepcióról maga az előadó így ír: "Sokszor láttam teljes horrort emberek arcán, mikor elsétáltam mellettük. Legtöbbször kívülről erősnek tűnő, macsó férfiaktól - valahogy a jelenlétem elbizonytalanítja és megfélemlíti őket. Ebben pedig van egy furcsa erő, amit csak mostanában kezdtem tudni megérteni és használni. Évekkel azután, hogy megpróbáltam kideríteni, mi ijeszti meg őket rajtam, legtöbbször szégyenérzetig jutva, most már legtöbbször csak hatalmas büszkeséget érzek." Hadreas ezt az érzést "gay panic"-nek nevezi és erről szól a Queen című dal és annak videója is. A SSION rendezte kisfilm igen szürreális képek és jelenetek sorozata, a főszereplő (maga az előadó) és női társa találkoznak liftben kismalacokkal, féllábú Elvis-hasonmással, széttörnek számítógépeket és megzavarnak rákot evő öltönyösöket. A végén pedig láthatunk öngyilkosságra sarkalló és azt ünneplő pomponlányokat is, ez talán a legerőteljesebb része a videónak.


Perfume Genius erős új dala és klipje:

Címkék: perfume genius
https://recorder.blog.hu/2014/07/18/fellabu_elvis_kismalacok_es_melegbuszkeseg_perfume_genius_uj_klipje
Féllábú Elvis, kismalacok és melegbüszkeség - Perfume Genius új klipje
süti beállítások módosítása