Albumpremier! B A B E L: Babel

2014.07.16. 12:36, rerecorder

babel.jpg

Az idei Sziget fesztivál legelső koncertjét a budapesti B A B E L rockkvintett adja majd, augusztus 11-én, hétfőn 14:00-tól a Petőfi Rádió VOLT teraszon. Addigra alaposan be lehet tanulni a zenekar repertoárját, hiszen remek bemutatkozó nagylemezük épp itt és most jelenik meg.

album h+ítlap.JPGAz öttagú B A B E L viszonylag friss zenekar, 2013-ban alakult Budapesten, alapfelállású (Ipolyi-Gáts Hunor - ének, Sidó Attila - gitár, Áldott András - gitár, Kocsis Zoltán - basszusgitár, Balasi Ádám - dob) rockot/indierockot játszik döntően magyar nyelvű szövegekkel (10 számos, 41 perces bemutatkozó lemezükön két dal szól angolul, a többi magyarul). Ehhez az alaphangáshoz társul, ahogy mondják "energia, lendület, dinamizmus, hangerő, hangerő és még több hangerő". Többféle stílusban is kipróbálták magukat, de a rockzene az, amiben "a zenekar összes tagja otthon érzi magát."

Az inspiráció gyorsan elérte a társaságot, így hamar a lemezkészítés mellett döntöttek, amit Vastag Gábor nemrégiben nyílt stúdiójában a Sounday Studióban tettek meg. "Már az elején rengeteg ötlet született, ezért úgy gondoltuk, hogy ezeket a dalokat egy lemez formájában megjelentetjük. Májusban öt napra beköltöztünk a Sounday Studioba, ahol Vastag Gábor közreműködésével rögzítettük a dalokat. Manapság nem megszokott, hogy nem sávonként, hanem egyben játszva rögzítettük a felvételeket. Szerintünk így energikusabb és a hallgatók mindig úgy érezhetik, hogy a koncertünkön vannak. Mellesleg a koncertjeinken sem fognak csalódni, mivel hasonló hang élményben lesz részük. Külön köszönet Kertész Endrének, aki az Egy újabb részlet című számunkban csellón közreműködött."

A Babel változatos lemez a stíluson belül, a főbb hatások (The Beatles, Led Zeppelin vagy Foo Fighters) mind jól csatornázottan érezhetők ki a dalokból, amelyeknek a magyar nyelv is jól áll. A zenekar tervei szerények "augusztus 11-én fellépünk a Sziget fesztivál Petőfi Rádió Volt Teraszán, mint az idei Sziget első zenekara, őszre lemezbemutatót és sok klub koncertet ígérhetünk főként az egyetemi városokban és a fővárosokban", - de mi szép jövőt jósolunk az Arctic Monkeys-rajongóknak is bátran ajánlható, himnikus dalokkal rendelkező B A B E L-nek.

album el+Ĺlap.jpgA B A B E L Facebook-oldala

a lemez dallistája:

1. Állok eléd
2. Lift
3. Világ ura 
4. DisCo! 
5. Egy újabb részlet 
6. Farkasmacska
7. Maradék 
8. My mess 
9. Ez a lány
10.Yeah


a B A B E L cím nélküli bemutatkozó lemeze itt hallható először, teljes egészében: 

Címkék: babel albumpremier
https://recorder.blog.hu/2014/07/16/albumpremier_b_a_b_e_l_babel
Albumpremier! B A B E L: Babel
süti beállítások módosítása