Visszataszítóan szexi a GusGus új videója

2014.07.12. 18:48, subrecorder

gusgusmexico.jpg

Az izlandi GusGus kollektívának nemrég jelent meg a kilencedik albuma, Mexico címen. A folyamatosan változó felállású csapat ezzel a lemezzel egy poposabb irányba ment el, erre tökéletes példa az Obnoxiously Sexual című dal, melyhez most buja videó készült. 

A GusGus 1995-ben még filmes és színészgárdaként indult, a 4AD kiadó nyomására döntöttek úgy, hogy inkább zenekar lesznek. Azóta megjelentettek kilenc albumot és a nagyon erős hazai mezőnyben is az egyik leghíresebb izlandi zenei exporttermékké váltak, mindezt folyamatos tagcserékkel és eklektikus - de főleg elektronikus zenékből építkező - hangzásukkal. (A kezdeteknél például még Emilíana Torrini is velük volt, később döntött a szólóelőadóvá válás mellett.) Igazi globális sikereket legutóbbi, 2011-es Arabian Horse című albumukkal értek el, ezen már volt pár akkora sláger (Over, Arabian Horse), hogy az egész világnak muszáj volt figyelnie rájuk. Többször jártak ebben az időszakban Magyarországon is, legutóbb a tavalyi VOLT Fesztiválon láthattuk őket. Most júniusban jött ki a jelenleg négytagú formáció legújabb albuma a a német Kompakt kiadónál, amelyen folytatják a poposabb vonalat, még inkább elszakadva a korai techno-hatásoktól. A Mexico persze így is végig lüktet és megmaradt benne az a földöntúli szexualitás is, ami a csapat eddigi anyagait jellemezte. 

Az új kislemezdal, az Obnoxiously Sexual is - a címéhez híven - könnyen válhat az esti légyottok zenei társává. Ugyan nem akkora sláger, mint az Over, de ez a fajta deep pop még jobban is áll a kollektívának. A dalhoz készült érzéki videó főszereplője a GusGus háromból egyik énekese, a viking kinézetű Högni Egilsson, akit különösen vicces napozni látni a kisfilm elején. A videóban később láthatunk még sok szexin táncoló nőt és a rúzs is rendkívül fontos szerepet játszik. A GusGus-nak egyelőre még nincs erre az évre magyarországi koncertdátuma, de meglepő lenne, ha több év sorozatos szereplés után idén kihagynának minket az új lemez turnéjából.


A GusGus új videója, az Obnoxiously Sexual című dalhoz:


az album előző single-je, a Crossfade, melynek klipje megidézi a kollektíva korábbi, filmes múltját:

Címkék: gusgus
https://recorder.blog.hu/2014/07/12/visszataszitoan_szexi_a_gusgus_uj_videoja
Visszataszítóan szexi a GusGus új videója
süti beállítások módosítása