Ismét fiatal bandákkal frissít az EFOTT Nagyszínpada

2014.07.10. 17:53, subrecorder

mary_popkids_2.jpg

(x) Energikusak, frissek és tehetségesek! Talán sokaknak már ismerősen cseng a Mary Popkids, az Ivan & The Parazol, vagy éppen a Halott Pénz neve, de akik nem buliztak még együtt a srácokkal, azok az idei EFOTT-on megtehetik! Az új generáció éllovasai csupán pár éve robbantak be a köztudatba, de máris irányításuk alá vonták a hazai slágerlistákat.

A zenei sokszínűség jegyében nyitja meg kapuit július 15-én hazánk legnagyobb hallgatói fesztiválja, az EFOTT, ahol a fiatal hazai bandák ismét a Nagyszínpadon szórakoztatják a közönséget. Amikor éppen nem a próbákon engedik magukat szabadjára, sokan közülük még az iskolapadot koptatják, vagy éppen civil karrierjük építésén dolgoznak.

A Mary Popkids nyolcfős csapatát már lassan öt éve köti össze a zene szeretete, a zenekar mellett azonban civil hivatásukban is nap, mint nap helyt állnak.

2009 vége óta zenélünk együtt, azóta szinte folyamatosan koncertezünk. A népszerűség kulcsa szerintem a jó zenében, a szerencsében és a kemény munkában rejlik, no meg a folyamatos megújulásban. Szeretjük, amit csinálunk, szerintem ez a legfontosabb!” – kezdte Kama, az együttes énekese, aki a mikrofont félretéve szállodafejlesztőként dolgozik. Azonban nem ő az egyetlen, aki polgári foglalkozását tekintve a zeneipartól távol eső szakmát választott. - „Néhányan még tanulnak közülünk, a dobosunk például környezetmérnöknek készül, a basszusgitárosunk pedig közjegyzőként dolgozik” – folytatta az együttes énekese. – „Hamarosan azonban elővesszük a Popkids-es rövidnadrágjainkat és nekivágunk a fesztiválszezonnak, amire különleges műsorokkal készülünk majd!” – tette hozzá.

ivan_and_the_parazol_2.jpgAz Ivan & The Parazol tagjai már gyerekkoruk óta a zenének élnek. Magyar és amerikai karrierjük építése sok energiájukat elveszi, azonban gőzerővel hajtanak a diploma megszerzésére is, akárcsak az EFOTT törzsközönsége.

Sokszor nehéz, hiszen a sok fellépés miatt vannak elmaradásaink az egyetemen, de mi ezt az utat választottuk és ezért élünk, szóval nem teher számunkra. Végre hamarosan diplomás zenészek leszünk” – kezdte Simon Bálint, a zenekar dobosa. – „Ez lesz a negyedik EFOTT-unk, ráadásul idén már a nagyszínpadon kapunk lehetőséget, ami óriási megtiszteltetés. Emlékszem, amikor a 2012-es EFOTT-on eljátszottuk a Riders On The Storm című Doors számot, mire hatalmas vihar kerekedett” – emlékezett vissza Bálint, aki a lányok rajongásáról is mesélt. – „Azt érezzük, hogy a fiatal lányok vonzódnak a zenészekhez, és ezt nagyon élvezzük. De éppen ezért talán többet jelentenek nekünk a fiúktól kapott pozitív visszajelzések.

A pécsi Marsalkó Dávidnál közel tíz éve született meg a Halott Pénz ötlete. A kezdetben szólóban tevékenykedő előadó mára élőzenekaros formációvá nőtte ki magát, és országszerte ismertté vált. Idén először lépnek az EFOTT színpadára.

2004 óta létezik a Halott Pénz, de csak tavaly ősszel egészült ki élőzenekarral, ami egy egészen új szintet és élményt teremtett. Április óta csak a zenei karrier építésére koncentrálok, de évekig dolgoztam marketing területen.” – mondta Marsalkó Dávid. – „Korábban is jártunk már fesztiválozni, de ez lesz az első EFOTT-unk, amit nagyon várunk, mert sok jót hallottunk már róla.” – tette hozzá a Halott Pénz frontembere.

A Mary Popkids, a Halott Pénz és az Ivan and the Parazol mellett a Dorothy csajtriójával, és a Cloud 9+ tagjaival is találkozhat az, aki július 15. és 20. között az idei EFOTT helyszínére, Miskolctapolcára látogat.

EFOTT – 2014-ben Miskolctapolcán is csak szabadon!

https://recorder.blog.hu/2014/07/10/ismet_fiatal_bandakkal_frissit_az_efott_nagyszinpada_509
Ismét fiatal bandákkal frissít az EFOTT Nagyszínpada
süti beállítások módosítása