Feloszlott a Death Grips

2014.07.04. 09:36, subrecorder

121116-death-grips-1.png

Facebook oldalán jelentette be a Death Grips, egy zsebkendőre írt üzenetben, hogy befejezik a közös zenélést, alig pár héttel az után, hogy kiadták legfrissebb meglepetés albumukat. Meg kellene most lepődnünk, de igazából a Death Grips ennél death gripsesebb dolgot nem is csinálhatott volna.

Kevesebb, mint egy hónapja számoltunk be a Death Grips új, ingyenes ajándékként kiadott albumáról, a Niggas On The Moonról, most pedig már az indusztriál hiphop trió feloszlásáról tudósíthatunk. A sacramentói csapat mindig is értett a meglepetésekhez, utolsó három lemezüket minden jel és reklám nélkül dobták fel az internetre, de ez azért most mégis szemöldök felhúzó bejelentés lett. Egy zsebkendőre írt üzenet formájában osztották meg feloszlásuk tényét, a teljes szöveg így szól: "Most vagyunk a csúcson, tehát a Death Gripsnek vége van. Hivatalosan is befejeztük. Minden jelenleg lefoglalt élő koncertünket visszamondtuk. A már bejelentett dupla albumunk (The Powers That B) a tervek szerint fog megjelenni a Harvest/Third Worlds Records kiadásában. A Death Grips mindig is egy konceptuális művészeti projekt volt, amely hangok és képek által valósult meg. Inkább ez, minthogy egy "zenekar" lett volna. Mindenkinek aki igaz rajongónknak mondta magát: maradjatok királyok!


A NIGGAS ON THE MOON MIND A NYOLC SZÁMÁBAN SZEREPELT VALAMILYEN MÓDON BJÖRK.

Igazából annyira a semmiből jött a bejelentés, hogy nem is tudjuk mire vélni. A Death Grips valóban a csúcson volt, hiába szakítottak 2012-ben az Epic kiadóval. Hogy őszinték legyünk nem is igazán hisszük el, hogy most hallunk utoljára a csapatról, egy ilyen feltűnési viszketegségtől bűzlő gerilla marketing-fogás annyira tipikusan death gripses, hogy az már szinte parodisztikus. Ezt mutatják a feloszlásra való zeneipari reakciók is, a Fun Fun Fun Fest fesztivál például nagyszerűen reagált arra, hogy például az ő időpontjukat is lemondták ezzel a hirtelen csapással. A Death Grips eddig is ismert volt szélsőséges viselkedéséről és tavaly pont sikerült lemondaniuk az itteni fellépésüket, mégis újra meghívták őket. Nos, az esemény szervezői megmutatták, hogy velük bizony nem lehet kétszer szórakozni, egy a zenekar feloszlását kihirdető zsebkendőhöz hasonló formátumban. Ugyancsak neheztel most a trióra Trent Reznor, hiszen a lassan kezdődő közös Nine Inch Nails/Soundgarden turnén is ők lettek volna az előzenekar. Persze ez MC Ride-ot és társait valószínűleg nem igazán izgatja. Ahogy írták, a Powers That B című dupla lemez második része, a Jenny Death még idén megjelenik, de van egy olyan érzésünk, hogy maximum két évet kell várnunk egy új Death Grips-anyagra. Csak lehet, hogy máshogy fogják őket hívni. 


Egy rövid összeállítás a Death Grips munkásságából: 

 

 

 

 

Címkék: death grips
https://recorder.blog.hu/2014/07/04/feloszlott_a_death_grips_368
Feloszlott a Death Grips
süti beállítások módosítása