Mindenki nyugodjon le a picsába, csak Busta Rhymes és Eminem szópárbajozik!

2014.07.01. 15:43, Frontrecorder

eminembustarhymes.jpg

Szent szar, egymásnak feszült a rapműfaj két fekete öves verbális karatemestere, a mániákus szövegdarálásáról ismert, mostanra megmackósodott Busta Rhymes és a mérgező tirádákat köpködő, újabban magát a Rap Istenének (vö. a Rap God című szám a tavalyi albumán) tituláló Eminem. A felek ugyan keményet csörtéznek, de nincs szó a másik kicsinálásáról, alapvetően barátságos összecsapást hallhatunk.

DE VAJON BUSTA RHYMES-NAK VAGY EMINEMNEK NAGYOBB A SZÓKINCSE? ITT KIDERÜL.

A szóban forgó, Calm Down című szám egyébként Busta Rhymes idén várható tizedik stúdióalbumát, az Extinction Level Event 2-t előlegezi meg, amely az 1998-as, platinastátuszt elért, apokaliptikus E.L.E. (Extinction Level Event): The Final World Front folytatásának készült (ezen a lemezen volt a Gimme Some More, vagy a Janet Jacksonnal közös What's It Gonna Be?!). Az albumról tavaly már megjelent kislemezen a Nicki Minaj featolásával megdobott Twerk It, amelynek Pharrell volt a producere, valamint a G.O.O.D. Music és a Cash Money Records (Busta új kiadója) közötti viszálykodás elsimítását szolgáló, az előbbi oldalról Kanye Westet és Q-Tipet, utóbbiak részéről Lil Wayne-t szerepeltető Thank You (ami a Q-Tippel együtt jegyzett mixtape-en is helyet kapott). Az új single-t Busta úgy jellemezte, hogy az egy "tiszteletteljes battle", szóval itt persze szó sincs tétre menő egymásnak nekifeszülésről, ez inkább egy gálamérkőzés, sőt, igazából nem is csatáznak egymással, csak külön-külön az arcunkba vágják, miért ők a legnagyobb királyok. (Eminem egyébként most visszatalált a karrierje előszobáját jelentő rap battle-ök világához: ő lesz a házigazdája a Total Slaughter elnevezésű nagyszabású freestyle tornának, amit július 12-én rendeznek New Yorkban.) És mivel két ilyen raptitán harcához fanfárok dukálnak, hát a szám a House Of Pain világbajnok Jump Around-jának fúvós motívumát hasznosítja újra (amely eleve hangminta, méghozzá ebből az 1963-as dalból.) 

Alább tehát Busta és Em szópárbaja, aki szeretné szóról szóra követni a két rapper meccsét (olvasni a szám szövegét), az itt megteheti "szakkomentárokkal".  


ez pedig Busta Rhymes és Eminem korábbi egymásnak feszülése, az I'll Hurt You 2006-ból:

Címkék: eminem busta rhymes
https://recorder.blog.hu/2014/07/01/mindenki_nyugodjon_le_a_picsaba_csak_busta_rhymes_es_eminem_szoparbajozik
Mindenki nyugodjon le a picsába, csak Busta Rhymes és Eminem szópárbajozik!
süti beállítások módosítása