A Weezer szerint a végén minden rendbe jön

2014.06.13. 13:09, subrecorder

weezer2014.jpg

Bejelentette a Weezer a 2010-es Hurley albumuk folytatását. A Los Angeles-i zenekar kilencedik albumának címe Everything Will Be Alright In The End lesz. Ez, ismerve a zenekart, duplán megnyugtató életbölcsesség. 

A 90-es években a Weezer megírta az évtized egyik legjobb lemezpárosát. Az 1994-es cím nélküli bemutatkozásuk a borító hátterének színe miatt The Blue Album néven vonult be a zenetörténelembe. Rivers Cuomo és csapata olyat tudott mutatni, olyanokat is meg tudott szólítani, akiket más gitárzenekarok addig nem voltak képesek. A kockák, lúzerek, kitaszítottak himnuszai voltak ezek, milliók ordították, hogy "if you want to destroy my sweater", olyanok, akiket a Nirvana vagy a Green Day például nem tudott megfogni. A Blue Album az elejétől a végéig zseniális, de rajta van minden idők egyik legjobb dala is, a Say It Ain't So. A hirtelen jött sikert ez a négy visszahúzódó srác, de főleg Cuomo nem igazán volt képes kezelni, a Pinkerton című második lemezük pedig egy hatalmas stílusváltás a bemutatkozás vidám dalai után. Az énekes sötét elméjébe nyerhetünk betekintést a depresszív dalokon keresztül, amik főként egy olyan embert mutatnak, aki nem képes felnőni ahhoz a feladathoz, amit a hírnév által millió tinédzser rárótt (ebben óriási a hasonlóság Cuomo és Kurt Cobain közt). Az album egy Tired Of Sex (unom a szexet) című dallal kezdődik, de van olyan is, amiben azt a képet festi le elénk az énekes, amint egy ázsiai lány illatos tollal írt rajongói levelére maszturbál. A Pinkerton legalább annyira érdekes betekintés a hírnév mögötti emberbe, mint volt két évvel azelőtt az In Utero


BŐVEBBEN ITT MÉLTATTUK A WEEZER ELSŐ KÉT LEMEZÉT.

Sajnos az első két lemez után a Weezer albumok minősége folyamatosan csökkenni kezdett, mutatja ezt az is, hogy alig pár évvel később már bevetették a nosztalgiafaktort is, megjelentetve a a Green-, majd a Red Albumot. 2014-re már nem igazán várunk sokat a Weezertől, maximum néhány jó dalt. Ennek reményében fogjuk meghallgatni az Everything Will Be Alright In The End-et, ami a címéből ítélve lehet akár Pinkerton-féle lelkizés is, amelyben a volt nerd Cuomo támaszt próbál adni a most elnyomott tizenévesek millióinak, azt a klisés, de igaz üzenetet zászlajára tűzve, hogy "később minden jobb lesz". Szóval reménykedni lehet. Az is bizakodásra adhat okot, hogy a lemez producere, a Cars-frontember Ric Ocasek dolgozott már a zenekarral, mégpedig a Blue Albumon.

Az Everything Will Be Alright In The End megjelenési dátuma még nem ismert, és teljes dalt sem hallhattunk még róla, de pár teaser videóban azért már néhány másodpercnyi felvétel hallható, ezeket mutatjuk:

 

 


ebben a videóban pedig mindössze annyi történik, hogy a Weezer dobosa úgy kap el egy frizbit, hogy ki sem esik a ritmusból:

Címkék: weezer
https://recorder.blog.hu/2014/06/13/a_weezer_szerint_a_vegen_minden_rendbe_jon
A Weezer szerint a végén minden rendbe jön
süti beállítások módosítása