"Epikus" "csata" a Mastodon új klipjében

2014.06.12. 10:02, subrecorder

mastodon_1.jpg

Kevesebb mint két hét múlva, június 24-én jelenik meg a Mastodon új albuma, a Once More 'Round The Sun. Az ezen szereplő High Road című dalhoz készült most videó, amelyből két dolog derül ki: az egyik, hogy a legkisebb csaták is jelenthetnek óriási győzelmet valakinek; illetve hogy minden szubkultúrában ugyanannyi köcsög ember van.

A Mastodon pont jókor indult 2000-ben, amikor az amerikai metálszíntér finoman szólva sem volt a csúcson. Az atlantai csapat friss, de azért kellően kemény hangzásával és humorával rögtön kitűnt a kor zenekarai közül, és gyakorlatilag az új évezred egyik legfontosabb metálzenekarává váltak. Eddigi öt lemezüket nem csak a közönség, de a kritikusok is szinte mind jól fogadták, dicsérve komplex zenei témáikat és a remek koncepciókat felvonultató szövegeiket. Írtak lemezt például Moby Dickről, de a dobosuk fiatalkorában öngyilkosságot elkövető kishúgáról is. A 2011-es The Hunterrel aztán kissé eltávolodtak ettől a kötött szerkezettől, sokkal szerteágazóbb témákból merítettek, és a zenekar állítása szerint így lesz ez a most megjelenő Once More 'Round The Sunnal is. 


A KÉT ÉVVEL EZELŐTTI RECORD STORE DAYRE A ZENEKAR FEISTTEL KÉSZÍTETT EGY KISLEMEZT!

A High Roadot már hallhattuk, amikor bejelentették az új lemez készültét (és megkaptuk a szokásosan vad albumborítót is), hivatalos videoklip is ehhez a dalhoz készült most. A kisfilm egy LARP játékosról szól. A LARP a Live Action Role Playing, vagyis az élőben játszott szerepjáték rövidítése. Ez azokat az embereket takarja, akik szórakozásból fantasy szereplőknek öltöznek be, majd különböző fantasy tevékenységeket csinálnak, beleképzelve magukat és az egész társaságot egy másik világba. Lehet ez egy egyszerű kalandozás az erdőben, de akár a klipben látott csata is. Szemüveges gyógyegér főszereplőnk egy ilyen LARP-csapat tagja, de még egy ilyen "nerd"-nek tartott szubkultúrán belül is a hierarchia alacsony szintjén áll. Beteg nagymamáját gondozza, mikor pedig végre kiszabadul a házból, a csatában jól elverik a "gonoszok". E hatalmas megszégyenülés után a szomszéd bácsi segítségével revansot vesz a zaklatókon, innentől gyakorlatilag egy Karate Kölyök-féle történetet kapunk. A videó nagyszerű, van humora, de kiröhögni csak akkor röhögjük a szereplőket, amikor ez cél. Rengeteg apróság van a videóban, amik autentikusabbá, vagy viccesebbé teszik az egészet, mint például a főgonosz, aki a nyakában láncon lógó elektromos cigit szív, vagy a "harcmester", aki még be sincs öltözve, tényleg elhisszük, hogy csak kiugrott ebédidőben az IT-részlegről levezényelni a csatát. 

Kis érdekesség: a Mastodon új lemeze lesz az első mainstream zenei album, amiért bitcoinnal, vagyis virtuális pénzzel is fizethetünk. A jövő most van!


A Mastodon új klipje, a High Road című dalhoz:


a zenekar legutóbb egy élő DVD-t jelentetett meg, erről mutatunk egy dalt:

Címkék: mastodon
https://recorder.blog.hu/2014/06/12/_epikus_csata_a_mastodon_uj_klipjeben
"Epikus" "csata" a Mastodon új klipjében
süti beállítások módosítása