Giorgio Moroder, a 74 éves diszkópápa ingyenes dalt adott ki

2014.06.09. 10:40, subrecorder

giorgio.jpg

Az Adult Swim tévécsatorna minden évben felkér pár ismert zenei előadót, hogy írjanak nekik dalokat a nyárra, majd ők ezeket a számokat ingyenesen letölthetővé teszik mindenki számára. Az idei névsor minden eddiginél impozánsabb, rögtön az első trekket Giorgio Moroder jegyzi. 

Az Adult Swim Singles sorozatban olyan előadók működtek már közre, mint a Metz, Mykki Blanco, Mac DeMarco, Autre Ne Veut, a Pig Destroyer, vagy Miguel. Az ötödik része indul el idén nyáron ennek a sorozatnak, ahol gyakorlatilag ingyen kapunk egy csomó jó dalt, hetente egy-egy letöltés formájában, egészen szeptember 22-ig. Kapunk majd új számot Tim Heckertől, a Speedy Ortiztól, a Deafheaventől, Future-től, vagy a Mastodontól. Kezdésként pedig nem kisebb nevet nyert meg magának a csatorna, mint Giorgio Morodert, a tavaly újra berobbanó elektronikus zenei ősatyát. 


GIOVANNI GIORGIO A HAIM-LÁNYOKNAK IS KÉSZÍTETT REMIXET.

A Daft Punk Random Access Memories lemeze sok mindent elért, de magán a zenén kívüli talán legnagyobb eredménye, hogy (megérdemelten) ismét a csúcsra repítette a 70-es és 80-as évek diszkókirályát, Morodert. Pedig még csak közre sem működött egy dalban sem, mindössze egy interjúrészletet vágtak be tőle az egyik számhoz, ami az ő nevét viseli. Azóta a 74 éves producer zenéjére újra hatalmas a kereslet, a még mindig fiatalosan jókedvű úr elkezdett DJ-zni, fellépésein pedig olyanok ordítják az I Feel Love-ot és egyéb slágereit, akik 20 évvel később születtek, mint a dal megíródott. Tőle kaptuk meg most ingyen a Giorgio's Theme című 8 perces szerzeményt, ami annyira tipikusan "moroderes", olyan jellegzetes szintihangokkal operál, hogy akár 40 évvel ezelőtt is megjelenhetett volna, mégis frissnek hat. A dal mellé készült egy interjú is, amelyben az Adult Swim arról kérdezi a mestert, hogy mit gondol a mai EDM zenékről, milyen volt Donna Summerrel dolgozni, vagy hogy miért volt nehéz zenét szerezni a Sebhelyesarcúhoz. A Giorgio's Theme egyelőre a Soundcloudon meghallgatható, holnaptól ingyen letöltheted innen. Lentebb felsoroljuk a nyár további megjelenéseit.


Egy új dal Giorgio Morodertől, a Giorgio's Theme:


A producerrel készült interjú:


ezekre a megjelenésekre várj még idén nyáron:

06/16 Machinedrum
06/23 Destruction Unit
07/04 Fatima Al-Qadiri
07/07 Tim Hecker
07/14 Speedy Ortiz
07/21 Sleep
07/28 Future (animált videóval)
08/04 Diarrhea Planet
08/11 Oozing Wound
08/18 Captain Murphy (Flying Lotus alteregója)
08/25 Deafheaven
09/01 RP Boo
09/08 Mastodon Feat. Gibby Haynes (a Butthole Surfersből)
09/15 Run The Jewels
09/22 KA


ez a videó bebizonyítja, hogy Giorgio Morodernél ma nem létezik királyabb arc az elektronikus zenében:

https://recorder.blog.hu/2014/06/09/giorgio_moroder_a_74_eves_diszkopapa_ingyenes_dalt_adott_ki
Giorgio Moroder, a 74 éves diszkópápa ingyenes dalt adott ki
süti beállítások módosítása