Jack White még csiricsáré öltönyben is annyira kemény, hogy felrobban a gitár a kezében

2014.06.05. 13:01, subrecorder

jack white_1.jpg

Napokon belül megjelenik Jack White második szólólemeze, a Lazaretto. A volt White Stripes-frontember most a címadó dalhoz készített rendkívül stílusos videoklipet, amelyben a kemény riffektől törik minden üveg, White annyira laza, hogy csak az árnyéka szólózik, ő maga pedig minden idők egyik legízléstelenebb/legkúlabb öltönyét viseli (mindenki húzza alá a megfelelő részt). 

A White Stripes feloszlása óta Jack White nem igazán ül a babérjain. Viszi egyre sikeresebb Third Man Records nevű kiadóját (legutóbb Neil Young vett fel nála lemezt) és már a Meg White-tal való zenei szakítás utáni évben, 2012-ben kiadta első szólólemezét, a Blunderbusst. Nemsokára, június 9-én itt van a Lazaretto névre hallgató folytatás, amit egészen különleges deluxe verzióban is magunkévá tehetünk majd. A még nevében is impozáns Ultra LP természetesen 180 grammos vinyl-en lesz kapható, A oldalát fordítva, belülről kifelé lehet majd hallgatni. A lemez mindkét oldalának közepe egy-egy titkos dalt rejt, az egyiket 78-as, a másikat 45-ös fordulatszámmal lehet lejátszani, míg maguk a fő dalok a szokásos, 33 RPM-mel szólalnak jól. Ez valószínűleg az egyetlen lemez a világon, amelyik mindhárom sebességet tartalmazza. Ami azonban a legjobb, hogy az egyik oldal még egy holografikus rajzot is kapott, és ha megfelelő fényviszonyok közt tesszük fel a lemezt a lejátszóra, akkor felette két angyal fog forogni. Mindez pedig annyiba fog kerülni, mint egy normál vinyl lemez. Minden bizonnyal 2012 után ismét egy Jack White lemez fog a legjobban fogyni ebben a formátumban. 


A WHITE STRIPES IKONIKUS DALA, A SEVEN NATION ARMY LEGUTÓBB EGY ÓRIÁS SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ HAJÓ LEGÉNYSÉGÉT IHLETTE MEG.

Nem mindegy azonban, hogy mi is van azon a bizonyos lemezen, de az eddig hallottak alapján a zenére sem lehet majd panaszunk. Egy instrumentális gitársikíttatás után az első single rögtön a címadó dal lett, ebben pedig visszaáll a világ a rendes kerékforgásba és egy tipikus bluesos Jack White szerzeményt kapunk. 2014-ben minden bizonnyal már nem White fogja megváltani a zenevilágot, de rajongói nem is ezt várják tőle. Csak néhány stílusos riffet, lábrázós ritmust, ezeket pedig a Lazaretto tökéletesen tudja. A hozzá készült videó is főleg stílusosságával arat, a fekete-fehér képsorokban láthatjuk az énekest tetoválásként, üvegtörő gitárnyúzóként, a végén pedig már olyan szinten nem kíméli a hangszerét, hogy az egész egyszerűen felrobban a kezében. Nagyon király!

A teljes Lazaretto lemez streamelhető az iTuneson.


A Lazaretto stílusos videója:


ebben az eligazító videóban mutatja be White, hogy mit is tud az Ultra LP:

Címkék: jack white
https://recorder.blog.hu/2014/06/05/jack_white_meg_csiricsare_oltonyben_is_annyira_kemeny_hogy_felrobban_a_gitar_a_kezeben
Jack White még csiricsáré öltönyben is annyira kemény, hogy felrobban a gitár a kezében
süti beállítások módosítása