Bepillantás Los Angeles sötét jövőjébe Mykki Blanco új videójában

2014.05.29. 12:00, subrecorder

mikky.jpg

Nemrég nálunk járt a queer rap egyik legnevesebb képviselője, Mykki Blanco, most pedig, hogy véget ért világkörüli turnéja, kiadott egy új EP-t. Ezen található a She Gutta című dal, melyhez sötét és félelmetes videó készült, ahogy azt Blancótól megszokhattuk. 

Még nincs is rendes stúdióalbuma, de Mykki Blanco már így is magabiztos tagja a tengerentúli alternatív hihphop szcénának. Két mixtape-et és két EP-t jelentetett meg, utóbbiak számát gyarapítja most a háromszámos Spring/Summer 2014 című anyaggal, amely sötét és zaklatott, akárcsak az előzőek. Az új EP-ről a She Gutta  ugyan korábban a Soundcloudon meghallgatható volt már, de most kapott egy jó mocskos, drónokkal és utcai bandákkal teli disztopikus jövőbe kalauzoló videót is. 


DRÓNOKAT TETT KLIPJÉBE PÁR NAPJA M.I.A. IS. BÁR AZOK INKÁBB PARTYGÉPEK VOLTAK.

A klip egy hosszabb híradással kezdődik, ami körülbelül képet ad arról, mi lett Los Angelesből a 2100-as évekre. A kormány mindenkit megfigyel, a káosz mégis teljes, bandák uralják a várost, melyek közül az egyiknek a vezetője egy folyamatosan jégkrémet evő halászsapkás arc. Vele később intimebb kapcsolatba is kerül Mykki Blanco, akinek szerepe a város hierarchiájában nem tiszta, de fontos személyiség lehet. Maga a dal is politikai töltetű és a videóban is láthatunk képeket, amint rendőrök vernek járókelőket és drónok üldöznek kisgyerekeket. Érdekesség, hogy a klip egy olyan képpel kezdődik, ami kísértetiesen hasonlít  H. R. Giger, a nemrég elhunyt festő-grafikus leghíresebb lemezborítöjára (Emerson Lake & PalmerBrain Salad Surgery) - azt nem tudni, hogy ez véletlen utalás, vagy direkt főhajtás a mester előtt.

Mykki Blanco a folyamatos turnézás mellett idén tervezi kiadni első rendes stúdióalbumát is, amely a Michael (Blanco eredeti keresztneve) címet viseli.


A She Gutta szexszel és erőszakkal teli videója, munkahelyen ne nagyon nézd meg:


ez pedig Blanco előző kisfilmje, a szintén nyugtalanító képi világú The Initiation:

Címkék: mykki blanco
https://recorder.blog.hu/2014/05/29/bepillantas_los_angeles_sotet_jovojebe_mikky_blanco_uj_videojaban
Bepillantás Los Angeles sötét jövőjébe Mykki Blanco új videójában
süti beállítások módosítása