Másik film is készül Jimi Hendrix életéről

2014.05.21. 21:02, Frontrecorder

anthonymackie.jpg

Miközben a Jimi Hendrix életének a befutása előtti időszakát feldolgozó All Is By My Side éppen a világ filmfesztiváljait járja, egy másik film is készülőben van a legendás gitárosról, életének utolsó kilenc napjára fókuszálva.

A 12 év rabszolgaság forgatókönyvéért idén Oscar-díjat nyert John Ridley által írt és rendezett, Írországban forgatott All Is By My Side fő ütőkártyája, hogy Hendrixet a rá szinte megszólalásig hasonlító rapper, André 3000 alakítja. Az életrajzi film premierjét tavaly szeptemberben tartották a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, jelenleg is fesztiválról fesztiválra jár, Amerikában júniusban, Európában augusztusban kerül a mozikba. Az 1966-67-ben Londonban játszódó filmben nem csendülnek fel Hendrix dalai, csak általa játszott feldolgozások, miután a gitáros hagyatékát kezelő cég nem járult hozzá az eredeti szerzemények felhasználásához (ami a film készítőinek nem is állt szándékában, mondják ők). Íme egy zene nélküli jelenet a filmből.

De az Experience Hendrix LLC korábban már egy másik Hendrix-filmnek is keresztbe tett. Ennek Crosstown Traffic lett volna a címe, Paul Greengrass (Phillips kapitány, A Bourne-ultimátum, A United 93-as) rendezte volna és Anthony Mackie (lásd a nyitóképen) játszotta volna Hendrixet (érdekesség, hogy a színész Tupac Shakurt is megformálta egy 2009-es filmben). 2010-ben kezdtek el dolgozni a forgatókönyvön, de erről elfelejtették értesíteni Hendrix örököseit, akik amikor tudomást szereztek a filmtervről, azonnal "lecsaptak rá", és mivel nem voltak elégedettek vele, rövid úton le is állíttatták. Ám úgy tűnik, a Hendrix életének utolsó kilenc napját végigkísérő film mégis megvalósul, a hírek szerint ugyanis hosszas huzavona után sikerült úgy átdolgozni a forgatókönyvet, hogy az elnyerje az Expreience Hendrix tetszését, így indulhat a forgatás. Mackie maradt Hendrix szerepében, a rendezői székben viszont már más ül majd, az eddig főként forgatókönyvíróként számon tartott Ol Parker (Keleti nyugalom - Marigold Hotel). A jelenleg Jimi munkacímen futó filmben állítólag Parker felesége, Thandie Newton is kap egy szerepet, és tárgyalnak Noomi Rapace bevonásáról, aki Kathy Etchingham-et, Hendrix barátnőjét alakítaná. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy Hendrix dalai megszólalhatnak-e ebben a filmben, márpedig ez ebben az esetben elengedhetetlennek tűnik.

A Hendrix-dal, amely majdnem a film címe lett - Crosstown Traffic:

Címkék: jimi hendrix
https://recorder.blog.hu/2014/05/21/masik_film_is_keszul_jimi_hendrix_eleterol
Másik film is készül Jimi Hendrix életéről
süti beállítások módosítása