Premier! Unravel: Excercise No. 68 (mixtape)

2014.05.16. 19:19, Frontrecorder

unrvl_exercise68_borito.jpg

A Magyarradar rovatunkban már bemutatott, anonimitásba burkolózó, impresszionista elektronikus kollázszenét alkotó Unravel összeállított egy mixtape-et, mellyel az őt ért külső hatások által benne formálódó belső folyamatokat képezte le. Az összefolyatott számokból álló eklektikus hangfestmény itt hallható először.

unrvl_gif_cimnev.gifUnravel alapvetően mások számaiból kiollózott részletekkel dolgozik, ez most sem volt másként, de ezúttal - részben a kompozíciói erőteljes bootleg-jellege miatt - a végtermék inkább egybekevert mixtape lett, mint különálló számokból álló EP. "Az ember úgy kezd hangmintázni, hogy építkezik az őt ért zenei hatásokból, és megpróbálja a saját képére formálni azokat. Ez esetben viszont úgy éreztem, hogy sokkal inkább a belülről fakadó érzéseimet (amiket persze a külvilág generál) tudom kifejezni a hangminták által. Megpróbáltam elengedni a berögzült inspirálódási-zeneírási módszereimet, és még meditatívabb jelleggel lejegyezni a tudatalattit. Valahogy úgy képzelem el a dolgot, mint amikor a művész nem csak szép/értékes festményeket/kollázsokat tud alkotni, hanem tényleg teljesen magáévá teszi a rendelkezésre álló eszközöket. Szeretném azt hinni, hogy most az én festményemmel is ez a helyzet" - meséli az alkotási folyamatról.

A hiphop-, ambient-, noise-, absztrakt elektronika elemekből felvitt, keleties hangmintákkal színezett 18 perces hang(ulat)kép-anyaghoz számlista tehát nincs, van viszont hozzá - a zenével igencsak nagy kontrasztban álló - bolondos borító, ami Rumi Zsófi munkája.

Az Excercise No. 68 mixtape alább hallgatható:

Címkék: premier mixtape unravel
https://recorder.blog.hu/2014/05/16/premier_unravel_excercise_no_68_mixtape
Premier! Unravel: Excercise No. 68 (mixtape)
süti beállítások módosítása