Magyarradar: Unravel

2014.02.28. 14:53, Frontrecorder

unravel.jpg

A személyét az ismeretlenség leplébe burkolja, a zenéjét felismerhető hangmintákkal szórja tele - egy budapesti producer, aki kortárs R&B-ből és hiphop-alapú elekronikából alkot tumblrista lo-fi kollázszenét. Magyarradar rovatunkban bemutatkozik Unravel és az ő impresszionista skicchopja - ajándék loopokkal.

Megalakulás éve: 2011

Tagok: Ez egyelőre maradjon titok.

Stílus: Szerintem minden betűvel tudnék stílust mondani, még ha azok felét magam is találom ki...
dillastep, post-ambient, tumblrwave (bár erre rákerestem, és ilyen tényleg van)

Hatások: Paranoid Android az MTV-n (!), Londonban vásárolt Burial-bakelit, cégérek és tagek a Józsefvárosból, Way Out West fesztivál Göteborgban és persze az embrionális zenehallgatás.

Kiadók:  Az Am I a Love Addict? című track a Bad Panda Records-nál jelent meg netes kiadásban, egyébként minden letölthető Bandcamp-oldalamról.

Történet:
Az Unravel a Bosch-festménnyel és a Nelly Dilemma vokállal kezdődött, azóta tipikus '10-es évekbeli hálószoba producer vagyok: A számok a kerek asztalomon fekvő MacBook, a tízéves hangfalaim és a piros bögrém négyszögében fogannak, az Ableton projectjeimet nem tudom értelmesen elnevezni, néha beatmakernek gondolom magam, néha pedig ambient-szőnyegen fekvő senkinek. Kihagytam a Modeselektor Nicolas Jaar koncertet egy részeg baleset miatt és kezet fogtam Mac DeMarcóval a Király utcai pizzaszeletesnél. Egy hónapja fejeztem be a legújabb anyagomat, a Bye Psyche EP-t.

Megjelenések:  I Knew This Would Happen EP (2011), ~ (2012), Telekindness (Bootleg EP - 2013), Bye Psyche EP (2014)

Küldetés:  Száraz kötelességtudat? Inkább poros reménykedés, hogy eggyel többen keresnek rá Bandcamp-en a Hungary tag-re, MF Doom egyszer meghallgat SoundCloudon, több underground lesz a köztudatban (tudom, az már nem underground, de azért mégis), kevesebb kilúgozott (magyar) hiphop szól a rádióban. Szóval a küldetés pont egy fokkal hozzásegíteni a világot ahhoz, hogy kevesebb cukor és több zaj/csend (akár vizuális formában) legyen Az Interneten. Illetve megtalálni a középutat az ego és a bizonytalanság között.

Jövőkép: Blog-bújkálás, dizájn-rendőrség, több tumblr-poszt, még jobban megreformált zeneipar.

Mellékprojektek:  Közös szám a Los Angeles-i Gangplans-szel:

Szexepil: Bosch triptichonok, alig maszterelt számok, felismerhető hangminták, barkácsvideók:

Legnagyobb eredmény, elismerés: Minden egyes blog poszt és lejátszott szám, ezenkívül az A38 hajó bekövetett Tumblr-ön, Lil B a Twitteren (haha).

Unraveltől a bemutatkozás mellé kaptunk eddig máshol még nem megjelent zenét is, de nem egy számot, hanem egy ötdarabos loopkészletet. Minden hétköznapra jut egy, hangulattól függően kiválasztható, melyik passzol az adott naphoz - végtelenítve lejátszva - aláfestő zeneként.  

Címkék: magyarradar unravel
https://recorder.blog.hu/2014/02/28/magyarradar_unravel
Magyarradar: Unravel
süti beállítások módosítása