Programajánló: május 13-19.

2014.05.12. 20:20, subrecorder

recorder buli.jpg

Végre ismét lesz háztáji! A nagy sikerű classic rock bulink után még hátrébb megyünk az időben, a rock and roll hatvanadik születésnapjához - és a Recorder magazin új lapszámának ezt ünneplő fókusztémájához - kapcsolódóan ezúttal az 50-es évek hangulatát hozzuk el a Beat On The Brat-be. Aztán lesz itt még hiphop, deep house, hazaiak, ja igen, és említettük, hogy lesz Recorderes buli is?

Május 14. Szerda

Bár a House Of Painnel lett híres, Everlast, vagyis Erik Francis Schrody folyamatosan szállítja a szólólemezeket, tavaly épp a hetediket. A hiphopot countryval, folkkal, akusztikus gitárral keverő zenész a Budapest Park, a Dürer Kert és a New Beat szervezésében jön hozzánk.

Everlast

Helyszín: Budapest Park

Kezdés: 19:00

Belépő: 4399 / 5499 Ft

Facebook esemény

Everlast már 1990-ben megpróbálkozott a szólókarrierrel, az első lemeze (amelyet az akkoriban óriási névnek számító Ice-T gondozott) elég csúfondáros bukás lett. Aztán a következő lépésével ennek pont az ellentettje sikerült, DJ Lethallal és Danny Boy-jal megalakította a House Of Paint, debütáló albumuk rögtön óriási siker lett, rajta volt az a dal is, amely a mai napig, azaz 22 évvel a megjelenése után is a csapból folyik; a Jump Around kitörölhetetlen pont lett a hiphopban. Később Everlast gonoszt játszott a legendás Judgment Night című filmben, majd miután a HOP feloszlott, ismét belevágott a szólókarrierbe. Második nekifutásra persze nagyobb sikereket ért el, 1998-as lemeze (Whitey Ford Sings The Blues) több mint 3 millió példányban kelt el. Azóta is töretlenül itt van és csinálja, legutóbb tavaly jelent meg albuma The Life Acoustic címmel. Lesz tehát honnan dalt válogatnia a Parkos koncertre - de az biztos, hogy a What It's Like el fog hangozni. 


Május 15. Csütörtök

Ajánlottuk már ennek a friss formációnak a Deephluxszal közös koncertjét, illetve nálunk volt első klipjüknek a premiere is, szeretjük őket. Ez a Kiszner Linda köré épülő elektronikus, jazzes zenét játszó Lynd

Lynd

Helyszín: Roham Bár

Kezdés: 21:00

Belépő: 800 Ft

Facebook esemény

Pont egy éve, 2013 májusában mutatkozott be a zenekar az A38 Tetőteraszán, így méltán nevezhető mostani, Roham Báros fellépésük születésnapi koncertnek. A felállás Lindán kívül magában foglalja a Hollywoodoo-ból Rembeczki Gábort, Wagner Zsoltot, valamint Marton Pétert, a tiszteletbeli ötödik hely a zenekarban. pedig Lőrincz Tamás produceré. Tavaly októberben hozták ki első EP-jüket, amelynek nyitódalából, a Lost And Found címűből a MADVision segítségével forgattak videoklipet. Ez egy szakítás utáni éjjel eseményeit dolgozza fel, a letörtséget junk food zabálásba fojtja a főhősnő, akit maga a frontember alakít. A 15-i koncertre új vizuált, egy új dalt és még egy meglepetést ígér a formáció, amely idén jelenteti meg első nagylemezét, és indul a Talentométer tehetségkutatón is. 


Május 16. Péntek

A Dansmusiq minőségi elektronikus zenei sorozatának következő fellépője a Berlinben élő ír producer, Mano Le Tough lesz. Niall Mannion, aki enyhén diszkós house-ban utazik.

Mano Le Tough

Helyszín: A38 

Kezdés: 23:00

Belépő: 2700 / 3200 Ft

Facebook esemény

Magabiztosan építette karrierjét az elmúlt öt évben Niall Mannion. Több jó nevű kiadónál megfordult (Buzzin FlyInternasjonalPemanent Vacation, Mirau) és a szakmabeliek gyakran fejezik ki rajongásukat iránta. Eddigi legnagyobb sikere vitán felül tavalyi bemutatkozó lemeze, a Changing Days megjelentetése, illetve saját kiadójának a Maeve-nek az elindítása. Nem csak producerként, DJ-ként is aktív a szcénában, plusz már dolgozta át Roisin Murphy és Aloe Blacc szerzeményeit is, az ő trekkjeit pedig olyanok gondolták már újra, mint Dixon és Chateau Flight, a Primative People című dalának Tale Of Us-verziója hatalmas sláger lett a tavalyi évben. Az ír house-producer most debütál Magyarországon.


Május 17. Szombat

A Recorder ismét táncra hív, ezúttal az 50-es évek zenéi előtt tisztelgünk a Beat On The Brat-ben. Elvis és Buddy Holly minden mennyiségben, jampinak beöltözni ér.

Recorder Mag Presents The 50's

Helyszín: Beat On The Brat

Kezdés: 21:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Idén májusban lesz 60 éve, hogy megjelent a Bill Haley & The Comets-féle Rock Around The Clock, azaz a modern popzene origója. Az ötvenes évek a rock and roll évtizede, de lényegében majdnem minden későbbi műfaj gyökere. A négy jellemző sarokpont, a rock and roll, a country és folk/blues, a rhythm&blues valamint a kialakulóban lévő klasszikus pop mellett a dzsessz, a space age pop és számtalan kőkemény slágerklasszikus korszaka. Elvis, Fats Domino, Little Richard, Chuck Berry, Bo Diddley, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Hank Williams, Johnny Cash, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, John Lee Hooker, Peggy Lee, Julie London, Billie Holiday, Frank Sinatra, Sam Cooke, Ray Charles és persze az összes doo-wop énekegyüttes, ugye nem kell mondani, hogy milyen őrületes buli lesz? Elvis imitátorokat nem várunk, azok ugyanis mi leszünk. Ti találjatok ki valami eredetit, légyszíves!


Május 18. Vasárnap

Barabás Lőrinc ezúttal barátaival örömzenél az A38 Tetőteraszán, trombitája mellé vendégként meginvitálva billentyűket, gitárt és dobot. 

Barabás Lőrinc és barátai

Helyszín: A38 tetőterasz

Kezdés: 20:00

Belépő: 700 Ft

Bár legsikeresebb projektje, a Barabás Lőrinc Eklektric 2010-ben leállt, ugyanez a névadóról nem mondható el. Adott ki szólólemezt, alapított impro-jazz kvartettet, most pedig egy könnyed rögtönzéses koncertet ad néhány barátjával, közvetlenül a Dunán. A jazz fénykorát idéző improvizációs sessionre lehet számítani, ahol legalább annyira fogja keményen társait a zenekar főnöke, mint amennyire engedi őket kibontakozni. A Barabás Lőrinctől megszokott játékos kalandozásból ezen az estén minden bizonnyal rengeteget kapunk majd. 


További ajánlott zenei események idénre:

 

Május 21. Szerda

A38

Woven Hand

 

Május 22. Csütörtök

A38

The Coup

 

Május 24.

A38

Pangaea

 

Május 28. Szerda

MÜPA

Pat Metheny

 

Május 29. Csütörtök

Corvintető

Jillionaire

 

Május 30. Péntek

Corvintető

Outlook Launch Party

 

Június 3. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Iron Maiden

 

Június 6. Péntek

Kuplung

Crocodiles

 

Június 9. Hétfő

A38

Glasser

 

Június 11. Szerda

A38

Gabby Young

 

Június 17. Kedd

Budapest Park

Dropkick Muprhys

 

Június 18. Szerfda

A38

Crowbar

 

Június 25. Szerda

A38

The Naked And Famous

 

Július 1. Kedd

Budapest Park

Protest The Hero

 

Július 7. Hétfő

Budapest Park

Pet Shop Boys

 

Július 9.Szerda

Gozsdu Manó Klub

Deap Vally

 

Július 23. Szerda

A38

Church of Misery

 

Augusztus 2. Szombat

Akvárium

Black Lips

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Október 15. Szerda

A38

Swans

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue

 

Október 19. Vasárnap

A38

OFF!

 

Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

https://recorder.blog.hu/2014/05/12/programajanlo_majus_13
Programajánló: május 13-19.
süti beállítások módosítása