Klippremier! Lynd: Lost And Found

2014.03.03. 23:00, Frontrecorder

lyndband.jpg

A dalszerző-énekesnő Kiszner Linda köré épülő, triphopos elektronikával és dzsesszel fertőzött akusztikus formáció, a Lynd tavaly októberben adta ki első EP-jét, melynek Lost And Found című, egyszerre keserű és felpaprikázott hangulatú dalához klipet is forgattak. Ilyen a szakítás utáni depi gyorskajába fojtva. 

Kiszner Linda az elmúlt tíz évben egyéb vokálmunkák mellett énekelt dzsesszformációkban, a cappella énekegyüttesben, frontembere volt a Re-g nevű zenekarnak, majd egy hosszabb, 2008-as bristoli tartózkodása után kezdett el saját szövegeket, dalkezdeményeket írni. A szerzeményei kiteljesítéséhez több évig kereste a megfelelő zenészeket: még a Re-g-ben ismerte meg Rembeczki Gábor (Hollywoodoo) basszusgitárost, majd Wagner Zsolt dobossal kiegészülve 2011-ben alakult meg a Lynd, melyhez 2012-ben csatlakozott Marton Péter gitáros, végül Lőrincz Tamás zenei producerrel vált kerek a formáció. A zenekar 2013 májusában mutatkozott be az A38 Tetőteraszán, a nyarat az első anyaguk felvételével töltötték, az ötszámos EP-t októberben jelentették meg, Ennek a nyitódala a Lost And Found, melyet Kiszner Linda így jellemez: "talán ez a dal áll a legközelebb ahhoz a vonalhoz, amit a zenekar a jövőben képviselni szeretne, és talán a koncerteken is ez a dal működik a legjobban. Tudjuk, hogy merész vállalkozás egy 6/8-os lüktetésű dallal bemutatkozni, de mindig is szerettük a kihívásokat." A dalhoz a MADVision csapat által készített klip sem mondható tipikusnak, egy szakítás utáni éjszakai nagy zabálós gasztro-ámokfutást láthatunk, tele drámai és (gyomrot) felkavaró közelikkel mindenféle utcai és gyorskajákról.

A forgatást így összegzi az énekesnő: “A klipet több részletben vettük fel, gyakorlatilag pont a végével, a Duna-parti jelenetekkel kezdtük. Hajnali kettőkor találkozott a csapat a városban, ahol a ‘beauty team’-nek az volt a feladata, hogy igazán megtört, megfáradt arcot varázsoljanak nekem, amit meg kell hagyni, a pár órás alvással nem volt nehéz kivitelezni…Reggel 10-ig forgattuk a zárójeleneteket. A következő etap az éjszakai céltalan, zabálós bolyongás volt, amit egész éjjel forgattunk. Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, szinte végig esett az eső. Az első hamburgert még hatalmas örömmel fogyasztottam el, bár mire oda jutottunk, hogy ehetek belőle, mert már minden szögből készítettek róla felvételt, sajnos addigra jéghideg lett. Charlie kutyámnak azt gondolom maradandó élmény maradt a forgatás, ennyi junk foodot még életében nem evett, és feltehetőleg nem is fog…ami azt illeti, valószínűleg egy darabig én sem megyek gyorsétterem közelébe."

íme, a Lost And Found nagy gyomoráldozat árán megszületett, kajapornóba hajló klipje:

Kiszner Linda elárulta azt is, hogy felgyorsultak az események a Lynddel, egyre tisztábban látják az útjukat, rengeteg tervük van, melyek között fő helyen szerepel, hogy még az idén szeretnének egy komplett lemezt kiadni.

 

Nyitókép:  Balázs Tokaji for frechbystyle

https://recorder.blog.hu/2014/03/03/klippremier_lynd_lost_and_found
Klippremier! Lynd: Lost And Found
süti beállítások módosítása