Klippremier: Kelemen Kabátban: Maradjatok gyerekek feat. Eckü

2014.05.07. 11:00, Frontrecorder

kkecku.jpg

A Kelemen Kabátban a tavalyi Zajlik a világ EP után (melyről két dal, a Fesztivál és a Petőfi Sándor premierje nálunk volt) május közepén új albumot jelentet meg. Maradjatok gyerekek - ez lesz a címe a lemeznek, melyet a címadó számmal vezet fel a trió. A Hősökből Eckü közreműködésével készült, drum'n'bass-alapú dalhoz képi világában és hangulatában is nosztalgikus klip készült, mely itt látható először.

"A Maradjatok gyerekek a gyermeki nyitottság életen át tartó megtartásának fontosságára hívja fel a figyelmet. Talán ez a dal foglalja össze legjobban azt a pozitív energiát és nyitottságot, ami az egész új lemezt áthatja, ezért döntöttünk úgy, hogy ez legyen a címadó dal" - árulja el a Kelemen Kabátban énekes-rappere, Horváth Boldizsár, azaz Szerecsenkirály. "Több szempontból is különleges számomra ez a dal. Baromi jó színt ad neki Eckü reppelése, nagyon jól beleül a dalba, boldog vagyok, hogy létrejött ez a közös trekk. Az egyik legszínesebb és legtehetségesebb magyar reppernek tartom őt. A dramenbézt mint stíluskeretet még ősszel találtuk ki a számnak, amikor az új lemez vázlatait rakosgattuk össze. A dnb Gáspárral mindkettőnk számára meghatározó tinikori zenei hatás, időközben (az elmúlt fél évben) pedig rettentően divatba jött és reneszánszát éli (vagy sosem ment ki a divatból csak mi nem foglalkoztunk vele."

A Maradjatok gyerekek klipje saját gyártásban készült, Horváth Boldizsár volt a rendezője. "Több munkafázisból álló különleges eljárással készült, rengeteg forgatási nap és utómunka van benne. Remélem a közönségnek is elnyeri a tetszését a kicsit formabontó kameramozgás, fényelés, illetve a vágás dinamikája" - mondja a zenekarvezető. 

A Kelemen Kabátban új lemezén kilenc dal kapott helyet, a zenei producere Horváth Gáspár, azaz JumoDaddy volt, Eckü mellett vendégszerepel még rajta Prieger Fanni, az Anima Sound System énekesnője is. "Egy rettentően sűrű, pozitív energiabombát sikerült alkotnunk" - véli Szerecsenkirály.

A lemezt július 10-én a Budapest Parkban mutatja be a formáció, most jöjjön a címadó dalhoz készült, boldog gyermekkort eszünkbe juttató Maradjatok gyerekek klipje:

https://recorder.blog.hu/2014/05/07/klippremier_kelemen_kabatban_maradjatok_gyerekek_feat_ecku
Klippremier: Kelemen Kabátban: Maradjatok gyerekek feat. Eckü
süti beállítások módosítása