The Black Keys: videón őrült papok vagyunk, élőben viszont viccesek

2014.05.03. 12:03, subrecorder

sddefault.jpg

Sok dolog történt a Black Keys körül, mióta legutóbb beszéltünk róluk, és mivel következő lemezük, a Turn Blue két héten belül megjelenik, ismét összefoglaljuk a duóhoz kapcsolódó újdonságokat. Videoklip, új dalok és egy kis telefonbetyárkodás.

Május 13-a a hivatalos megjelenési dátuma a Turn Blue-nak, amely a Black Keys nyolcadik stúdiólemeze lesz. Márciusban írtunk róluk, amikor is bemutatták az album első dalát, a szintis Fevert. Most ehhez a számhoz készült videoklip, amelyben a duó énekes fele, Dan Auerbach egy láthatóan nem komplett prédikátort játszik, aki a 90-es évek tévéműsorait idéző felvételeken a vallás nevében pénzt kunyerál és persze kézrátétellel gerincsérvet gyógyít.


LEGUTÓBB EZT ÍRTUK A FEVERRŐL, ÉS KICSIT A ZENEKAR MÚLTJÁT IS ÖSSZEFOGLALTUK. 

A Fever óta megosztottak két másik dalt is a lemezről, az egyik a címadó szerzemény, amely sokaknak csalódást okozott; egy eléggé középszerű, lassú bluesos szám. A másik a Bullet In The Brain, amit Zane Lowe rádióműsorában játszottak el a BBC Radio 1-on a napokban. Ez már inkább jobban megfogta az embereket, gitárnyúzós riffjei a régi Black Keyst juttatnák róla eszünkbe, ha nem lenne rajta egy szintifutam. 

Legújabban pedig a tagok felcsaptak telefonbetyárnak, saját kiadójukat tréfálták meg. A Black Keys sosem volt egy magát halálosan komolyan vevő zenekar (lásd régebbi videóikat), most egy new age zenekarként tetszelegve (Quartzazium név alatt) próbáltak meghallgatást kérni a Nonesuch Recordsnál, vagyis annál a kiadónál, ahol ők is vannak eredetileg. Mivel pedig mindketten ismerik a zeneipart kívül-belül és a jó neveket mondják be, amikor az értetlenkedő ügynök kérdezi, hogy ki küldte őket, végül majdnem sikerrel is járnak. Csak hát a new age manapság már nem megy annyira, mint régebben. 


A Fever prédikálós videója:


az új lemez címadó dala, a Turn Blue


a Bullet In The Brain a BBC Radio 1 stúdiójában: 


a tréfás telefonhívás hangfelvétele: 

Címkék: the black keys
https://recorder.blog.hu/2014/05/03/the_black_keys_videon_orult_papok_vagyunk_eloben_viszont_viccesek
The Black Keys: videón őrült papok vagyunk, élőben viszont viccesek
süti beállítások módosítása