Programajánló: 2014. április 8-14.

2014.04.07. 20:22, subrecorder

tim-hecker-mask.jpg

Nem ez a hét hozza el Budapestnek a koncertmegváltást, de mi azért így is találtunk a pénzedre érdemes programokat. Gitárzenét játszik a legfiatalabbtól a legidősebbig tartó skálán elszórtan elhelyezkedő három zenekar, valamint az elektronikus zene két végletébe is betekinthetünk. 

Április 8. Kedd

Hollandiából, Groningen városából érkezik hozzánk kedden az állat nevű, állat zenét játszó garázspunk zenekar, a Traumahelikopter. Ragadós refrének, 90 másodperces dalokban adagolva.

Traumahelikopter, Piss Crystals, Ana Venus

Helyszín: Trafik Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook esemény

A két gitáros - egy dobos felállású zenekarról írt már a Pitchfork is, dicsérve az egyszerűségükben rejlő zsenialitást, és bizony igazat adhatunk nekik. A Traumahelikopter frontember Mark Lada inspirációként a Replacementset és a Ramonest jelöli meg, a trió nem gondolja túl a dolgokat, nincsenek 5 perces prog-részek, sőt felesleges másodpercek sem, ha a hatás azt kívánja, a számaik nem lépik túl a 2 perc hosszúságot sem. Előttük a szintén nagyon punk nevű hazai Piss Crystals és Ana Venus.

 

Április 10. Csütörtök

Hazánk egyik legkedveltebb fiatal zenekarának, a Mary Popkids-nek lesz ezen a napon a lemezbemutatója, plusz játszik majd az élőben ritkán elkapható Polar Dear is.

Mary Popkids, Polar Dear, DJ Buddhasmile

Helyszín: A38

Kezdés: 20:30

Belépő: 1000 / 1500 Ft

Facebook esemény

Érdemes megnézni a Mary Popkids-et élőben, mert ők az egyik legjobb hangulatot közvetítő magyar zenekar. Funkyval és elektronikus zenével kevert pop-opuszaik elég gyorsan bejárták a rádiókat és a fesztiválozók szívét, pár év alatt mondhatjuk, hogy az ország egyik kedvenc új zenekarává váltak. Most végre megjelenik The Blue Inside című bemutatkozó nagylemezük. Azért is érdemes leugrani, mert a csapat nem sokszor fog már ebben a szezonban Budapesten koncertezni. A Mary Popkids vendége a duóként indult, mostanra egyszemélyesre (Borsos Oleg) fogyott, egyedi hangvételű elektropop formáció, a Dear Dear.


PHARRELL ÚJ LEMEZÉRŐL A POPKIDS ÉNEKESE, KAMAU MAKUMI ÍRT NEKÜNK KRITIKÁT.


Április 11. Péntek

 

Végre Budapestre érkezik a Subscribe negyedik lemezének (This Moment Will Soon Be Gone) bemutató turnéja, most kiderül, tudnak-e magyarok is mikrofonba köpéssel koncertet kezdeni.

Subscribe, AWS, Eye For I

Helyszín: A38

Kezdés: 18:30

Belépő: 1900 / 2400 Ft

Facebook esemény

Hazánk talán leghíresebb metálzenekara három éves folyamatos koncertezés és stúdiózás után idén kihozta negyedik nagylemezét, amelyen tökéletesítették a 2011-ben a Bookmarks albummal elindított progresszív hangzásukat. Egy komolyabb, felnőttebb lemezt kaptunk, amely vesztett ugyan az előző albumok játékosságából, de a dalok közötti, vagy akár a dalokon belül is erősebb kohézióval és koncepcióval pótolja azt. Az olyan számok, mint a Gazing, vagy a Turbulent koncertek fognak igazán nagyot szólni, ezek már biztosan a jövő óriási közönségkedvencei. Előttük az AWS és az Eye For I játszik.

 

Péterfy Bori és zenekara, a Love Band ezen az estén tölti be a hetedik életévét, úgyhogy meg is hívnak minket egy közös bulira, az új Akváriumba. 

Péterfy Bori & Love Band

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: 2200 / 2700 Ft

Facebook esemény

2007-ben alakult az Amorf Ördögök romjain az énekeső köré a Love Band, első lemezüket még abban az évben ki is adták, a többi pedig már - ahogy a klisék mondani szokták - történelem. Péterfy Bori egyfajta megmentő underground dívaként lépett a magyar zenei piacra, hatalmas sikereket ért el viszonylag rövid idő alatt dalaival, melyeknek még a címét sem kell leírni, mert úgyis mindenki tudja őket. Nagy szerepe van ebben annak a Tövisházi Ambrusnak, aki zeneszerzőként dolgozik Bori mellett, de ott van a projekt háta mögött Lovasi András is a kezdetektől. Az első lemezt két másik követte azóta, hasonlóan remek dalokkal, a Love Bandnél pedig azóta sincs megállás, mennek és mindenkit az ujjuk köré csavarnak.

 

Április 12. Szombat

Több zenei magazin tavaly az év lemezének kiáltotta ki Tim Hecker Virgins című albumát. Az kísérletező és okos elektronikus zene kétségkívül egyik legforróbb előadóját szombaton a Trafó látja vendégül.

Tim Hecker, Imre Kiss, Peter Bernath

Helyszín: Trafó

Kezdés: 21:00

Belépő: 2000 Ft

Facebook esemény

A Trafó Electrify sorozatának ötödik buliján az ambienttel és drone-nal dolgozó kanadai hangművész, Tim Hecker látogat el hozzánk. Korábban egy másik név alatt (Jetone) még technóban gondolkozott, de a 2000-es évek elejétől fogva inkább a lassabb, összetettebb kompozíciók érdeklik, nagy közönséget 2011-es, Ravedeath 1972 című lemezével sikerült elérnie. Zenéjében váltják egymást a digitális és természetbeli zajok, a gazdag klasszikus hangszerhasználat (zongora, fúvósok) mellett nem felejtette el korábbi időszakának 4/4-re épülő alapjait sem. 

 

A német Digitalism duó a műfaj populárisabb oldaláról fogja meg az indietronicát, az Akváriumban egészen biztosan óriási energiák szabadulnak majd fel fellépésükön.

Digitalism, KOAN Sound, StereoKillaz, Sikztah

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 22:00

Belépő: 2700 / 3500 Ft

Facebook esemény

A német kettősre kétségkívül nagy hatást gyakorolt a Justice és a korai Daft Punk, tehát a francia house, de még odáig is elmehetünk, hogy zenéjükben komoly posztpunk és indie rock méltatások is hallhatók. Nem csoda, hogy a kirobbanó szettjeiről ismert Boys Noize is szívesen használja fel dalaikat. Előttük a Skrillex remix-szel híressé vált és az ő OWSLA kiadójánál lévő KOAN Sound játszik majd sötét tónusú basszusokkal feldobott mainstream dubstepet. Magyar vonalról a StereoKillaz és Sikztah teheti majd a talpunk alá a talpalávalót.

 

Április 14. Hétfő

Kérdés, hogy 44 albummal az ember háta mögött hogyan tud valaki épkézláb setlistet játszani. A tavaly 80 éves blueslegenda John Mayall roppant egyszerű módon oldotta ezt meg: kiadott egy 45-et és most azt turnéztatja, eljutva ezzel hozzánk is.

John Mayall

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 19:00

Belépő: 6500 / 7500 Ft

Facebook esemény

Nem csak Amerikában, hanem a közhittel ellentétben nálunk, az öreg kontinensen is vannak remek blueszenészek, közülük is a legjelentősebb az a John Mayall, aki hajlott kora ellenére még mindig folyamatosan alkot és koncertezik. A Special Life című új lemezét hozza el nekünk, de mivel születésnapi buli az egész turné témája, ezért inkább életmű összegző koncertre lehet számítani. Rocky Athas gitárossal, Greg Rzab basszusgitárossal és Jay Davenport dobossal, tehát a John Mayall Banddel érkezik az Akváriumba. 

 


További ajánlott zenei események idénre:

Április 16. Szerda

A38

Laibach

 

Április 18. Péntek

Corvintető

Breach

 

Április 18. Péntek

A38

Joy Orbison

 

Április 19. Szombat

A38

The Veils

Karenn

 

Április 24. Csütörtök

A38

And So I Watch You From Afar

 

Április 27. Vasárnap

Kuplung

King Khan & The Shrines

 

Május 1. Csütörtök

A38

 

Május 6. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Peter Gabriel

 

Május 21. Szerda

A38

Woven Hand

 

Május 28. Szerda

MÜPA

Pat Metheny

 

Május 29. Csütörtök

Corvintető

Jillionaire

 

Május 30. Péntek

Corvintető

Outlook Launch Party

 

Június 3. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Iron Maiden

 

Június 6. Péntek

Kuplung

Crocodiles

 

Június 17. Kedd

Budapest Park

Dropkick Muprhys

 

Június 18. Szerfda

A38

Crowbar

 

Június 25. Szerda

A38

The Naked And Famous

 

Július 1. Kedd

Budapest Park

Protest The Hero

 

Augusztus 2. Szombat

Akvárium

Black Lips

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue

 

Október 19. Vasárnap

A38

OFF!

 

Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

https://recorder.blog.hu/2014/04/07/programajanlo_2014_aprilis_8
Programajánló: 2014. április 8-14.
süti beállítások módosítása