John Lennon: "Nem én pisáltam a konzolra!"

2014.03.31. 10:11, subrecorder

john lennon.jpg

John Lennon egy Phil Spectornak írt 70-es évekbeli levele 53.000 fontért (körülbelül 20 millió forint) cserélt gazdát egy online aukción. Miután Lennont a kiadója majdnem kitiltotta egyik stúdiójukból, mert azt hitték, ő ürített az egyik konzolra, emberünk üzenetet írt Spectornak, hogy tisztázza, nem ő, hanem a The Who-dobos Keith Moon a ludas az ügyben.

A levél valamikor 1973 és 75 között íródott New Yorkban, Lennon "Elveszett Hétvégének" nevezett, 18 hónapos periódusában, amikor épp szétváltak Yoko Onóval. A mérges ex-Beatle vörös tintával vetette papírra felháborodását, melyben részletesen kifejti, hogy Keith Moon és a híres énekes-dalszerző Harry Nilsson követték el a becstelenséget, nem pedig ő. 

A levében megemlíti May Pang nevű asszisztensét is, akivel ebben az időszakban rövid ideig együtt is voltak. Lennon produceri munkákat végzett Nilsson 1974-es albumán (Pussy Cats), ezen Moon dobolt, így került össze a három sztár. Keith Moont sajnos nem sokáig ehette már a bűntudat, 1978-ban halt meg, az orvosa által felírt nyugtató túladagolásától.


A MÚLTBAN ÁRVERÉSRE KERÜLT MÁR JOHN LENNON FOGA (!) IS.

Magát a levelet egy gyűjtő vette meg, a kikiáltott ár (7.000 font) csaknem nyolcszorosáért. Lennon eredetileg az írást Ed Davis gitárosnak adta oda (ő játszott az énekes 1974-es Walls And Bridges albumán), ő azonban a továbbítás helyett inkább eladta azt. 


Lehet, hogy inkább a postásra kellett volna bízni a rendkívül fontos írást:


egy dal Nilsson Pussy Cats albumáról:


Lennon teljes Walls And Bridges című korabeli lemeze:

Címkék: john lennon
https://recorder.blog.hu/2014/03/31/john_lennon_nem_en_pisaltam_a_konzolra
John Lennon: "Nem én pisáltam a konzolra!"
süti beállítások módosítása