Fiona Apple ökoterrorista lett

2014.03.31. 13:19, Frontrecorder

fionahman.jpg

A dalszerző-énekesnőről tudjuk, hogy harcos állatvédő és vegetáriánus, de azt nem gondoltuk volna, hogy a bioenergia militáns híve, aki képes behatolni egy atomerőműbe, hogy működésképtelenné tegye, méghozzá egy gigantikusra növő napraforgóval felfegyverkezve. Na jó, persze ez utóbbi már csak fikció: Fiona Apple az ARTE tévécsatorna H-Man című szatirikus sorozatának legújabb részében játszik német ökoterroristanőt.

A H-Man címszereplő kitalált szuperhősét pedig a hazájában nagy népszerűségnek örvendő, az új Gainsbourg-nek is nevezett zongorista-énekes, Arthur H alakítja, aki ezt a karaktert először a Dancing With Madonna című 2008-as dalának klipjében öltötte magára. A videót az amerikai Joseph Cahill rendezte, és ők ketten jegyzik ezt a tízrészes rövidfilmsorozatot is, amely egyébkén az Európai Unió legégetőbb kérdéseit feszegeti szatirikus humorral és képregényes stílusban. A H-Man második részének címe "A franko-germán energia", és az atomenergia vs. bioenergia vitára reflektál. Az epizódban Apple egy mindenre elszánt radikális német ökoterrorista sejt vezetőjét, Bio-Fraut alakítja, aki képes természetfeletti erővé alakítani a zöld energiát. A zongorista-énekesnő valószínűleg úgy került képbe, hogy korábban Cahill neki is rendezett klipet (a 2012-es Every Single Nightot). A történet végkifejletét nem mondjuk el, alább az egész rész végignézhető, angol felirat is van hozzá.

Fiona Apple legutóbb a Sweetheart című Valentin-napi feldolgozáslemezre vett fel egy dalt a húgával, a kabaré énekesnő Maude Maggarttal: 

Címkék: fiona apple
https://recorder.blog.hu/2014/03/31/fiona_apple_okoterrorista_lett
Fiona Apple ökoterrorista lett
süti beállítások módosítása