Dalpremier! Tea Road: Closer

2014.03.26. 14:00, Frontrecorder

tearoad_1.jpg

A pszichedelikus indierockot játszó budapesti Tea Road a több részletben adagolt (lásd itt és emittUp N’ Down című bemutatkozó dupla albumát követően most egy új dallal jelentkezik. A több szempontból is váltást hozó Closer nálunk hallható először.

A korábbi gyakorlatával ellentétben ezúttal nem egy nagyobb anyaggal jött ki a zenekar, mert mint mondják, átálltak "az elavult, albumos megjelentetősdiről az instantabb formára". Az új dalt a Tea Road vezetője, Bereczki Zoltán így kommentálja: " A Closer a párkapcsolatokról szól, hogy hogyan kerülsz egyre közelebb a másikhoz.Az alap akkordmenetet és nagyjából a szerkezetet basszusgitárosunk, Fazi találta ki úgy egy évvel ezelőtt, én megírtam az éneket és az alap gitárokat, aztán egy rakás próbatermi építgetés után született meg a végleges verzió, gyakorlatilag fél év alatt. A különleges benne, hogy most először élő a dob, plusz a szintiket is élőben vettük fel. Ez az első dalunk, amit közösen írtunk és közösen is rögzítettünk. Ez érződik szerintem a hangzáson, ami masszívabb, mint valaha! Úgy érezzük, a Closerrel sikerült egy újabb szintet lépnünk. Ez köszönhető az új dobosunknak, Viktornak is, akinek egyébként ez a dal a bemutatkozó stúdiófelvétele. A dal vége felé van egy kis szintis poén, amiért külön köszönet Csákó Bencének, ő találta ki és játszotta fel nekünk a billentyűket. Ja, és ÓRIÁSI köszönet az AbNormal Stúdiós Phillipnek is, aki keverte, masterelte és unásig hallgatta az anyagot. Elévülhetetlen szerepe van abban, hogy úgy szólal meg a dal, ahogy eredetileg is elképzeltük."

A Tea Road egyébként három új dallal készült el, ezek közül a Petőfi Rádió felé is nyitó, sodró lendületű Closer itt hallható először:

https://recorder.blog.hu/2014/03/26/dalpremier_tea_road_closer
Dalpremier! Tea Road: Closer
süti beállítások módosítása