Felbukkant egy kiadatlan Daft Punk-JAY Z közös szám

2014.03.11. 09:34, subrecorder

daft-punk-jay-z-650.jpg

Miután a Computerized című Daft Punk-JAY Z közös felvétel felkerült az internetre tegnap éjjel, azonnal elkezdődtek a találgatások - rögtön az, hogy egyáltalán igazi-e, vagy kamu. Nos, a Pitchfork kiderítette, hogy a dalt valóban a francia robotok rögzítették Jay-jel, valószínűleg abban az időben, amikor a Tron film zenéjét írták. 

Az a pletyka, hogy a szám producere Kanye West volna, viszont valótlannak bizonyult, szintén a Pitchfork jóvoltából tudhattuk meg, hogy Westnek semmi köze nincs a dalhoz. Arról is szóltak a találgatások, hogy pontosan mikor is készülhetett a felvétel. Nos, mivel JAY Z a Blueberry telefonjáról és az iTouch-áról rappel, valószínűleg az előtt, hogy megkötötte tavalyi albumának (Magna Carta...Holy Grail) promócióját átfogó szerződését a Samsunggal, tehát aligha a Random Access Memories egy lemaradt demója. A hangzás sem hasonlít a Daft Punk tavalyi, múltidéző albumára, így valószínűsíthető, hogy akkor vették fel, amikor a franciák a Tron: Örökség című film zenéjén dolgoztak, de aztán nem találták elég jónak, és nem került fel a végső számlistára.


A GRAMMY GÁLÁN IDÉN A DAFT PUNK ÖT DÍJAT NYERT ÉS FELLÉPTEK STEVIE WONDER-REL IS.

Maga a dal egyébként (persze ízlések és pofonok) elég gyenge, nem véletlenül nem felelt meg a Daft Punk mindig maximalista elvárásainak. Még a robotok előző albumának (Human After All - 2005) stílusában készült, amit amúgy is a leggyengébb lemezükként szokás jellemezni - és hát JAY Z sincs éppen a topon.  

Címkék: daft punk jay z
https://recorder.blog.hu/2014/03/11/felbukkant_egy_kiadatlan_daft_punk_jay_z_szam
Felbukkant egy kiadatlan Daft Punk-JAY Z közös szám
süti beállítások módosítása