Programajánló 2014.03.11 - 03.17.

2014.03.10. 18:55, subrecorder

yunglean.jpg

Heti programajánlónkban van minden: filozófus black metál, elektronikus szemét, klasszikus rapszakma, kevésbé klasszikus rapszakma, diszkós balearica és persze emelkedett, ünnepi hazafiság.

Március 11. Kedd


A norvég metálfilozófusok kedden a Dürer Kertben mutatják meg, hogyan képesek lassan 20 éve aktuálisak maradni a színtéren. Borknagar és még sok remek zenekar a Niflheim Fesztiválon.

Borknagar, Månegarm, In Vain, Ereb Altor, Shade Empire

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 18:00

Belépő: 3500 / 4000 Ft

Facebook esemény

A Borknagar stílusában keveredik a black-, a folk-, és a progresszív metál. 1995-ben alakultak, azóta megbízhatóan, pár éves időközönként szállítják egyenletesen magas színvonalú lemezeiket, legutóbb 2012-ben, az Urd címűt. Szokatlanul melodikus dalaik témája legtöbbször filozofikus, a természet és az ember kapcsolatáról, pogányságról szólnak. Mellettük lesz még viking- (Månegarm), extrém- (In Vain), és doom metál is (Ereb Altor), szóval mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

 

Március 12. Szerda


Német és magyar zajkreátorok okoznak jóleső fejfájást szerdán a Filterben. Java Delle Hamburgból érkezik, hogy megmutassa, mi is az a "Szent Torzítás”.

Java Delle, All Machine, Reisebüro86, Bitmore

Helyszín: Filter Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Ha nem riasztanak el az olyan stílusmeghatározások, mint az electronic junk, harsh noise, junk metál, akkor a hamburgi producer buliján a helyed. Ha felkészülnél, irány a Bandcamp-oldala, ahol a Holy Distortion EP-t meghallgatva elég jó képet lehet kapni, mire számíts élőben. Csupa különlegesség jön magyar oldalról is, All Machine (Tóth Kinga) looper pedálos versmondással, a Reisebüro86 kaotikus, fémes, sci-fi gitárkompozíciókkal melegít.

 

Március 13. Csütörtök


A 90-es évek egyik legjobb progresszív hiphop bandája, a Beatnuts bizonyítja be csütörtökön az Iskolában, hogy kommercializálódás nélkül is lehet tolni évtizedekig a rapbizniszt.

Beatnuts, Mikee Mykanic, Jam Balaya, Siska Finuccsi

Helyszín: Iskola

Kezdés: 21:00

Belépő: 2500 / 3000 Ft

Facebook esemény

A New York-i Beatnuts két tagja (Psycho Les és Ju-Ju) 1994-től kezdve hat lemezt szállított le a progresszív hiphop rajongóinak. Dolgoztak producerként a Da Youngsta’s, Fat Joe és a Stereo Mc’s dalain, és Watch Out Now című számuknak meg ugyanaz az alapja, amint a Jenny From The Blocké. Igazi hardcore bólogatós hiphopra és 90-es évek hangulatra lehet számítani.

 

Március 14. Péntek


A Kollektivának rendes évi (ezúttal a hetedik) születésnapjára megint sikerült nagy nevet hoznia, a belga Aeroplane fog fellépni jóvoltukból az Ötkertben. Nu-disco, balearica és némi italo disco, hogy legyen mire rázni pénteken.

Aeroplane, Stamusic, TMX + Fullstereo, Szobahipszter + Moroncsik, Brandon

Helyszín: Ötkert

Kezdés: 21:00

Belépő: 2000 / 2500 Ft fiúknak, 1500 Ft lányoknak

Facebook esemény

Az olasz-belga származású producer, Vito de Luca kezdetben még a belga The Magiciannel (a Kollektiva tavalyi, hatodik születésnapjának vendégfellépőjével) tandemben reptette az Aeroplane-t, aztán 2010 nyarától egyedül viszi tovább a nevet. Még ugyanazon év őszén kijött első teljes albumával We Can’t Fly címen, ami tele van fülbe kúszó nu-disco és balearica groove-okkal, na meg persze egy jó adag Giorgio Moroder előtti főhajtással. A Kollektiva csapat születésnapját ünnepli még a Stamusic duó, Brandon, valamint ketten a Designer Drums-ból.

 

Március 15. Szombat


Tizenkettő helyett mi csak öt pontban szedtük össze a követeléseinket: ezekből a magyarbulikból válassz, ha nem tudod, hol rázd a kokárdával díszített felsőtested.

Rengetegen

Helyszínek: kolor, Beat On The Brat, Kuplung, Nemdebár, Mika Tivadar Mulató

Kezdések: estefelé

Belépők: nincsenek

A Beat On The Brat-ben ezen az estén Hungaropop buli lesz, csak magyar slágerekkel, az Illéstől kezdve a 4F Clubig, cikiség kizárva. A Kuplungban a Gazsi Rap Show, iamyank, Zsolaa és Yapo pödri meg a beateket, mint Táncsics; a Nemdebárban pedig nem kisebb név, mint maga Bem Tábornok és Pentelényi Vezérőrnagy játszanak a bárciusi ifjaknak. A Mikában Nemzeti Elektró Partit tart a live-ozó Tigrics és Radak, plusz DJ Morgontz, Gördön, Mesterházy és Atomik, a kolorban pedig villanyhuszárvágás lesz a Brakecsokkerekkel, jelentsen ez bármit is. Van valakinek kérdése?

 

Március 17. Hétfő


Yu-Gi-Oh kártyás trollhiphop fenegyerek Svédországból hétfőn a Toldiban. Yung Lean (a nyitóképen) és az ő Szomorú Srácai elhozzák nekünk végre északról a cool-t.

Yung Lean & Sad Boys

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 21:00

Belépő: 1500 Ft

Facebbok esemény

Ha érdekel, milyen lehet a 17 éves, fehér, svéd Lil B, akkor Yung Lean a te embered. Nehéz elhinni, hogy ezek a srácok nem trollkodnak, hanem tényleg komolyan gondolják, amit csinálnak, de érdemes egy kicsit naivnak lenni. Szétcsúszó beat-ek, halászsapka és egy Zooey Deschanelre emlékeztető prostituált.

https://recorder.blog.hu/2014/03/10/programajanlo_2014_03_11_03
Programajánló 2014.03.11 - 03.17.
süti beállítások módosítása