Dalpremier! Mate Tollner x Alex Clare: Need To Breathe

2014.03.07. 12:28, Frontrecorder

tolo.jpg

Mate Tollner, azaz Tollner Máté budapesti house/techno producer tavaly ősszel jelentette meg bemutatkozó EP-jét (egy számban Odett közreműködésével), melyről mi is írtunk. Most pedig nálunk debütál egy száma, ami nem teljesen saját, hanem egy sajátos feldolgozás, méghozzá Alex Clare Too Close című rádiós slágerének mély house-újraértelmezése.

A Microsoft Internet Explorer 9 reklámkampányában is szereplő dubstepes dalnak a Major Lazer (akkor Diplo és Switch) és Ariel Rechtshaid volt a producere. Tolo az eredetiből egy vokál hangmintát cincált és pitch-elt szét a felismerhetetlenségig, és teljesen új zenei körítést adott hozzá, a német Diynamic kiadó hangzásvilágához közel álló újsulis deep house jegyében.

A fiatal dj-producer még nyár előtt jelentkezik teljesen saját anyaggal is, várható egy új megjelenése a romániai Cimelde Records címkéjén (ahol az előző, első hivatalosnak mondható és szép nemzetközi szakmai visszhangot generáló kiadványa kijött) és egy kislemez a berlini Spagat Music-on. A német főváros amúgy sem áll távol Máté szívétől, hosszabb ideig élt is ott, szervezőcsapatával, a LavaLavával pedig a mai napig hívják játszani ottani klubokba.

De most jöjjön ez a bizonyos Alex Clare-feldolgozása, ami nála (a kimintázott szövegrész után) a Need To Breathe címet kapta. A dal teljes hosszban először nálunk hallható alább, illetve ingyen letölthető innen.

https://recorder.blog.hu/2014/03/07/dalpremier_mate_tollner_x_alex_clare_need_to_breathe
Dalpremier! Mate Tollner x Alex Clare: Need To Breathe
süti beállítások módosítása