Mi szól a Grand Budapest Hotelben? - heti albumhallgató sok újdonsággal

2014.02.26. 17:55, rerecorder

budapest-833x470.jpg

Wes Anderson legújabb filmje, a Grand Budapest Hotel persze nem Budapesten készült, de vajon van-e benne magyar zene? És milyen lett a 44 év szünet után visszatérő Linda Perhacs második nagylemeze? És a hamarosan Budapesten fellépő Blood Red Shoes friss albuma, vagy a nemrégiben a magyar fővárosban fellépett The Men új lemeze? És vajon elromlott a Real EstateHeti albumhallgatónk főbb kérdései.

Az első kérdésre eléggé nem a válasz. Az Anderson-féle The Grand Hotel Budapest zenéjét a korábban már Oscarra jelölt zeneszerző, Alexandre Desplat és a Grammy-nyertes zenei supervisor, Randall Poster jegyzi, az eredeti kísérőzene mellett orosz folkzene és az Osipov State Russian Folk Orchestra előadása hallható filmzenén. Meg legalább egy The Cold-Blooded Murder of Deputy Vilmos Kovacs című tétel. Itt csekkolható.

Jó - és ez már a második bevezetőbeli kérdésre a válasz. A talán magyar felmenőkkel is rendelkező Linda Perhacs egy zeneipari értelemben sikertelen lemez után ment vissza a fogak világához, hogy alighanem világrekordnak számító 44 év után elkészítse The Soul Of All Natural Things című második albumát. A fogorvos egyik kliense, az Oscar-díjas filmzeneszerző, Leonard Rosenman vezette vissza a stúdiók világába, de ott már két mai tanítványa, Julia Holter és Nite Jewel segítette. Sőt, nagyon jó. Itt hallgatható.

A POPTÖRTÉNET LEGHOSSZABB ALBUMSZÜNETEIT ITT FOGLALTUK ÖSSZE.

A Real Estate a 2011-es, nagysikerű Days folytatásával jelentkezik a jövő héten, az Atlas című albumot az iTunes-on lehet előhallgatni.

MATT MONDANILE, A DUCKTAILS-PROJEKJÉRŐL NYILATKOZOTT NEKÜNK, DE SZÓBA KERÜLT A REAL ESTATE IS.

Milyen folytatást várnál a kanadai sötét szintis Trust második albumától? A 2012-es TRST című lemez után ezúttal Joyland címmel jelenik meg egy korábbinál eggyel vidámabb anyag, az eredetileg duó felállású formáció azonban már csak Robert Alfons-t takarja, társa, Maya Postewski az első lemez után inkább másik zenekari tagságára, az Austrára koncentrál. Itt hallgatható.

The Men márciusi hóesésben tartott budapesti koncertje emlékezetes volt, az öttagú New York-i zenekar máris új lemezt ad ki (ahogy 2010 óta minden évben), ismét szélesedett a zenei paletta. Itt hallható. 

EGYIK LEGVICCESEBB INTERJÚNKAT A MEN TAGJAIVAL KÉSZÍTETTÜK.


A Budapestre viszont majd csak ezután érkező Blood Red Shoes a saját oldalán streameli negyedik zajos-punkos-garázsrock lemezét.

Amerikai iTunes accounttal még Pharrell új albuma is végighallgatható, sőt Rick Ross friss lemeze úgyszintén.

Saint Pepsit épp nemrégiben mutattuk be Globálradar rovatunkban, a szupertermékeny producer máris új lemezzel jelentkezik, Itt szól.

A végére pedig egy nem szokványos közös kiadvány: a Deutsche Grammophone-nál március 3-án jelenik meg a National és a Radiohead gitárosainak, Bryce Dessnrernek és Jonny Greenwoodnak közös lemeze, amely kettejük komolyzenei kompozícióiból áll össze (előbbitől három nagyzenekari tétel, utóbbitól a Vérző olaj című film számára írt szvit szerepel a kiadványon), és a Pitchfork Advance-on előhallgatható.

https://recorder.blog.hu/2014/02/26/mi_szol_a_grand_budapest_hotelben_heti_albumhallgato_sok_ujdonsaggal
Mi szól a Grand Budapest Hotelben? - heti albumhallgató sok újdonsággal
süti beállítások módosítása