Dalpremier! Antilope Kid: I Got His Number

2014.02.24. 12:00, Frontrecorder

I_got_this_number_cover.jpg

Linczényi Márkó a KOLIN zenekar és a Thomas Mark duó mellett tavaly egy szólóprojektet is elindított Antilope Kid néven. A bemutatkozó dal Judie Jay énekesnővel készült, az elsőként itt a Recorderen hallható, I Got His Number című új Antilope Kid-számban viszont két hollywoodi sztár, Brad Pitt és John Malkovich vendégszerepel.

A három formáció közül, melyekért Márkó felel, az Antilope Kid minden tekintetben a legszabadabb, itt zeneszerzőként és producerként, illetve adott esetben közreműködő zenészként, de semmiképpen sem frontemberi minőségben van jelen. Mint mondja: "minden és mindenki más rugalmas. A stílusok között is jóval szabadabban válogathatok, mint a KOLIN vagy a Thomas Mark esetében. Míg az előbbi minden szempontból popzene, az utóbbi minden szempontból elektronikus tánczene, így ezen stílusok követelményeinek valamennyire mindenképpen meg kell felelnem. Az Antilope Kiddel azonban nincsenek határvonalak, vagy korlátozó elvárások. Kicsit olyan, mintha egy Game Boy-ba megkaptam volna az összes létező játékot, és csak döntés kérdése lenne, hogy éppen melyikkel játszom." Így szívesen dolgozik énekesnőkkel (lásd a Vodafone-reklámzenévé lett Magical Judie Jay-jel), készít remixeket (például ebből az Anima Sound System-számból ilyet), vagy épp Brad Pittel és John Malkovich-csal kollaborál, mint az itt debütáló új felvételben.

"Az I Got His Numbert az Égető bizonyíték című film ihlette, egészen pontosan Brad Pitt fantasztikus ízléssel megformált idióta karaktere. Őt állítottam párba Malkovich folyamatosan durrogó karakterével, és az ő manipulált párbeszédükre épül a szám. A kliphez is a filmből használtam jeleneteket. Ez az egyik kedvencem a Coen-testvérektől, így nagyon szívesen dolgoztam a számon. Bradnek és Johnnak is nagyon tetszik. Eddig egyikük sem gondolkodott popzenei karrierben, de mindketten jelezték, hogy szívesen jönnek majd vendégénekelni, ha színpadra áll az Antilope Kid" - kommentálja Márkó a mindössze kétperces szösszenetet, amely alább rögtön meghallgatható / -nézhető.

Közben hosszú csend után a KOLIN is visszatér, a zenekar egy új EP-n és albumon dolgozik, erről az első dal, a két férfi közötti legközelebbi barátságról szóló U&I egy hete jelent meg. (A számot Márkó Nevigyanszky Mártonhoz írta, és mint elárulta, először egy közös kutyasétáltatásról szólt, de később komolyított a témán, így végül egy bankot rabolnak ki márkás női ruhadarabokban.)

A zenélés mellett pedig Márkó létrehozott egy zenei tanácsadással, arculattervezéssel és értékesítéssel foglalkozó brandet We Love Music néven, illetve hamarosan indul egy kurzusa is hasonló témákban.

https://recorder.blog.hu/2014/02/24/dalpremier_antilope_kid_i_got_his_number
Dalpremier! Antilope Kid: I Got His Number
süti beállítások módosítása