Így szül filmzenét az Arcade Fire

2014.02.21. 10:13, rerecorder

arcade fire_1.jpg

Jövő héten, március 2-án, vasárnap 86. alkalommal adják át az Oscar-díjakat (szebben: Academy Awards), melynek eredeti kísérőzene kategóriájában az Arcade Fire is érdekelt - most egy friss videóban megmutatják, hogyan játszották fel a Spike Jonze által rendezett Her című film képeire a zenét.

Pontosabban nem az Arcade Fire a jelölt, hanem a zenekar frontemberének, Win Butlernek az öccse, William Butler és a zenekar gyakori közreműködője, a szólóban (és korábban Final Fantasy néven) is sikeres Owen Pallett, hiszen ők ketten komponálták a kísérőzenét, amit az Arcade Fire velük együtt játszott fel. William a koncerteken a zenekar legizgágább tagja, és persze multiinstrumentalista, billentyűsökön, gitáron, basszusgitáron, ütősökön is játszik, Pallett pedig híres vonóshangszereléseiről is. A most közzétett friss videóban láthatjuk, hogy a teljes zenekar milyen koncentráltan követi a már megvágott filmet egy nagy kivetítőn és próbálja eltalálni hozzá tökéletes ütemben a zenét.


A DOKUMENTUMFILM KATEGÓRIÁBAN IS AKAD ZENEKÖZELI ALKOTÁS, A HÁTTÉRÉNEKESNŐKRŐL SZÓLÓ 20 FEET FROM STARDOM CÍMŰ FILMRŐL ITT ÍRTUNK.

Az egyik legjobb kliprendezőként befutott Jonze negyedik filmjéhez, a Herhöz nemcsak a kísérőzenét szerezték indierock-királyok, de a betétdal is nagynevű előadóhoz fűződik, Karen O, a Yeah Yeah Yeahs énekesnője írta (a szöveget Jonze-szal közösen) és adja elő a The Moon Songot. Karen O és Jonze már többször dolgoztak együtt, legutóbb az előző Jonze-film, a Where The Wild Things Are összes új betétdalát írta és adta elő a filmzenékben amúgy is szívesen részt vevő YYY-frontnő. Az említett Her-szám különben szintén Oscar-jelölt a legjobb eredeti betétdal kategóriában - a U2-val, Pharrell-lel és egy Idina Menzel által előadott szerzeménnyel versenyez a szoborért.

a színfalak mögötti videó a filmzenekészítésről:


a Her című film Arcade Fire és Owen Pallett által szerzett teljes háttérzenéje:


itt pedig a film trailere: 


és Karen O betétdala, The Moon Song

https://recorder.blog.hu/2014/02/21/igy_szul_filmzenet_az_arcade_fire
Így szül filmzenét az Arcade Fire
süti beállítások módosítása