Online dalpremier! Esti Kornél: Téren

2014.02.07. 17:00, Frontrecorder

estikornel.jpg

A 2011-es Boldogság, te kurva után idén tavasszal várható az Esti Kornél új, harmadik albuma, amelyről a Téren című dal az interneten itt nálunk hallható először.

A 2006-ban Mezőtúron alakult indierock együttes 2012 őszén megvált az énekesétől, Nagy Istvántól (és a vokalista Nagy Katalin is távozott), a helyére Bodor Áron érkezett, akivel együtt a gitáros Horváth Kristóf (Live Large, Hó Márton és a Jégkorszak) is csatlakozott a tagsághoz (amelyből a gitáros-dalszerző Lázár Domokos és a dobos Lázár Ágoston 2011 óta a Pegazusok Nem Léteznekben is játszik).Ebben az új felállásban 2013-ban körbeturnézták az országot, és elkezdtek dolgozni a harmadik nagylemezükön, amelyet már megelőlegeztek tavaly két klipdallal (Ne félj, Tátott szájjal), most pedig itt egy újabb beharangozó szerzemény az albumról. A Téren című csendes, melankolikus dal szövegét és zenei alapját Bodor Áron szerezte, a hangszerelés közös próbatermi munka eredménye. "Menekülésként is lehet értelmezni, valamennyire az is, de számomra egyáltalán nem szomorú dal, a közel ideális lelkiállapotot mutatja. Mint amikor nyugodtak és rendezettek a gondolataink, mert szakítunk rájuk időt" - mondja az énekes. A dalhoz az Esti Kornél eredeti módon egy saját kézzel írt szövegvideót készített, mivel úgy gondolták, ez sokkal jobban illik hozzá, mint egy géppel összedobott, hagyományos szöveges klip. "Persze abban azért bízunk, hogy egyetlen grafológus-pszichológus sem fogja látni. Lehet, hogy súlyos lelki problémákra derülne fény" - jegyzi meg viccesen Lázár Domokos.

Íme, az Esti Kornél Téren című téli hangulatú új dala, és hozzá a formabontó, kézzel írott szövegvideó:

Az Esti Kornél egyébként jól halad az új lemezzel, a végleges íve és a legfrissebb dalok hangszerelése most áll össze, így február végén már stúdióba is vonulnak. A kora tavasszal megjelenő – egyelőre még cím nélküli – nagylemezt országos lemezbemutató turné követi majd. Addig pedig legközelebb Budapesten a Gödör Klubban koncerteznek, a Turbo és a Búcsúkoncert zenekarokkal - Facebook-eseményoldal itt.

https://recorder.blog.hu/2014/02/07/online_dalpremier_esti_kornel_teren
Online dalpremier! Esti Kornél: Téren
süti beállítások módosítása