Dalpremier! Adori Office: Right Dick

2014.02.04. 12:00, Frontrecorder

adoriofficebw.jpg

A múlt héten mutatkozott be Magyarradar rovatunkban Kánya Andrea énekesnő és Joó Gábor billentyűs-programozó "electro-psych-pop" duója, az Adori Office, amely most itt mutatja be vadonatúj dalát. A Right Dick lehengerlő indusztriál-elektropop keverék, kalapálós dobokkal, fenyegető szintikkel és gúnyos szöveggel - olyan, ami egyből beleveri magát az ember fejébe.

adoriofficerightdick.jpgA dal címe többértelmű, hiszen vonatkozhat egy Dick nevű férfire, a férfi nemi szervre, vagy egy pöcsfejre (a dick ezt is jelenti). Szóvak ki is ez a Dick? A páros nem segít a megoldásban, mivel nem szeretik magyarázni a dalainkat, úgy tartják, az értelmezés szabadsága mindig a hallgatóké. "Éppen ezért Right Dick-ről csak annyit mondunk, hogy ez a fickó egy feltörekvő popzenész. A többi üzenet igény szerint megfejthető a dal szövegéből, amit mellékeltünk a Bandcampen és a SoundCloudon" - teszik hozzá.

Ennél a dalnál egyébként szakítottak az eddigi munkamódszerükkel. Mint elárulják, "a keletkezése kicsit eltér a nálunk megszokottól, amennyiben tudatos folyamat eredményeként jött létre; kitaláltuk, hogy akarunk egy ilyen dalt, megírtuk a szöveget, aztán pedig a szöveget 'szolgáló' zenét. Általában ettől sokkal véletlenszerűbben és inkább intuitív módon születnek az Adori Office dalok, a zenék és a szövegek külön életet élnek, hogy aztán összetalálkozzanak és valamiféle előre el nem tervezett egységet alkossanak."

A Right Dick az Adori Office szerint egy dühös és ironikus dal lett, ehhez igazodik a borítója is, amely a spanyol Fernando Cuevas alkotása. "Direkt a dalhoz kerestünk valamit, ami kellően ironikus és figyelemfelkeltő, így akadtunk Fernando Cup Cake 2 című művére, ami pont olyan volt, amit szerettünk volna. Szerencsére nem sokat kellett győzködnünk, örömmel engedélyezte a festménye felhasználását" - mesélik.

Az Adori Office Right Dick című új dala alább hallgatható:

https://recorder.blog.hu/2014/02/04/dalpremier_adori_office_right_dick
Dalpremier! Adori Office: Right Dick
süti beállítások módosítása