Ellie Goulding és Angel Haze kezelésbe vette James Blake-et

2014.02.03. 17:16, Frontrecorder

elliegouldingangelhaze.jpg

Újabb csavart vett a Life Round Here című James Blake-dal utóélete: miután maga az énekes-producer készített belőle új verziót Chance The Rapper közreműködésével, most ugyancsak egy brit énekes-amerikai rapper páros dolgozta fel, csak ezúttal két női előadó, Ellie Goulding és Angel Haze.

Az eredeti formájában Blake Mercury-díjat nyert második albumán szereplő dalt Goulding egyik házi producere, Noah Breakfast hangszerelte át, ez a változat még minimalistább, a tónusa pedig elégikusabb az eredetinél. Ehhez igazodik az ének beborult hangulata, amit Ellie meglepően jól hoz (bár az azért hallatszik, hogy ez nem az ő világa), Angel viszont otthon van, a rapbetétje egészen hátborzongató. Goulding és Haze elsőre furcsa párosításnak tűnhet, de van azért bennük közös: mindketten alapvetően popzenében gondolkodnak, és mindketten dolgoztak már az egyik legnagyobb mainstream slágergyárossal, Greg Kurstinnel.

Haze egyébként énekelni is kiválóan tud, amint ezt a SoundCloudjára tavaly feltöltött feldolgozások is bizonyítják, na meg bemutatkozó albuma, a Dirty Gold r&b-s dalai. A lemez eredetileg valamikor idén tavasszal jött volna ki, de aztán még tavaly december 30-án megjelent digitálisan, miután Haze, aki nem akart tovább várni ezt kikényszerítette a kiadójától azzal, hogy kitette az egészet a SoundCloudra (ahol az album dalaiba jelenleg is bele lehet hallgatni). Íme a már említett énekes feldolgozások közül egy, Lana Del Rey Summertime Sadness-e Angel Haze előadásában:

És ilyen, amikor Angel Haze élőben freestyle-ozik, itt éppen Tim Westwood rádióműsorában, EminemA$AP Ferg, JAY Z és Kendrick Lamar egy-egy számának alapjára:

De hogy Ellie Gouldingtól is mutassunk valamit, itt a legutóbbi klipje, ami a Halcyon című 2012-es lemezének tavalyi újrakiadásán szereplő egyik bónuszdalra készült:

https://recorder.blog.hu/2014/02/03/ellie_goulding_es_angel_haze_kezelesbe_vette_james_blake-et
Ellie Goulding és Angel Haze kezelésbe vette James Blake-et
süti beállítások módosítása