Online dalpremier! Kistehén: Milyen kár

2013.12.15. 10:28, rerecorder

v1 like.jpg

Mint azt már néhány napja beharangoztuk, szombat este, a korábbi letiltás után mégis fellépett az X-Faktorban a Kistehén, de egy általuk választott - és Erdős Virág szövegével megszületett - dallal. Íme, a szóban forgó Milyen kár stúdióváltozata.

Ahogy Kollár-Klemencz László a Recordernek elmondta, a Milyen kár "egy eléggé társadalomkritikus dal, az, hogy ezt bevállalta a műsor, szerintem nagyon pozitív dolog, mert így el tudunk jutni olyan emberekhez is, akiknek lényegében ez az egyetlen kulturális forrása. A dal röviden egy társadalmi metszet az országról, kicsit jövőbe néző és kicsit figyelemfelhívó arra, hogy mi a helyzet itthon, és hogy nem kellene, hogy így legyen, nagyon tömören és egyszerűen megfogalmazva. Egyáltalán nem politikáról van szó a dalban, tisztán és egyszerűen társadalomérzékeny a szöveg és semmilyen oldalhoz nem köthető, szimplán az emberi méltóságunkat próbálja kicsit tükör elé állítani, vagy visszahelyezni oda, ahol lennie kéne."


AZ X-FAKTORRAL FOGLALKOZÓ ANYAGAINK, KÖZTE ALFÖLDI-, GESZTI-, JANICSÁK-INTERJÚK.

a Milyen kár stúdióváltozata itt hallható:


ez pedig a szombat esti X-Faktoros fellépés, ugyanezzel a dallal:a zenekar legközelebb december 20-án lép fel az Átriumban A bor melankóliája című műsorával, Facebook-eseményoldal


nyitókép:
Ürmös Fanny

https://recorder.blog.hu/2013/12/15/online_dalpremier_kistehen_milyen_kar
Online dalpremier! Kistehén: Milyen kár
süti beállítások módosítása