Phon.o, Andy Votel, Simian Mobile Disco, Radio Slave - kétheti zenei programajánló

2013.12.13. 21:01, Frontrecorder

smd.jpg

Programajánlat-jelentést mondunk: a következő két hétben külföldi előadók szórványos előfordulása várható Budapesten. Most először kizárólag partikra tessékelünk. 

December 13.



PATTEN (UK)

Helyszín: Toldi

Kezdés: 23:00

Belépő: 800 Ft

Facebook eseményoldal

A Bounce partisorozat idei utolsó extra buliján egy igazán "forró” brit előadóval emel Budapest cool-kvóciensén: a londoni Patten nemrég a Tate Modernben lépett fel, pár hete jelent meg új anyaga a nagynevű Warp kiadónál és úgy általában odáig meg vissza van érte a kritika. Nem véletlenül, hiszen Patten absztrakt elektronikus zenéje, amely egyszerre táncos és kísérleti, egészen különleges és különös tudatállapotokba képes rántani a hallgatót. Ezt most élőben – az elektronikát gitárral és énekkel kiegészítve –, saját vizuáljával együtthatva idézi elő a Toldiban, ahol az est további zenefelelősei Lev Toystore és Vanis duója, illetve Prsly és a Holalo dj-i lesznek.


PHON.O (DE)

Helyszín: A38

Kezdés: 23:00

Belépő: elővételben: 1800 Ft, a buli napján 2300 Ft

Facebook eseményoldal

Mi a legrövidebb távolság a budapesti bulinegyed menőségi epicentrumának két kulcshelye, a Telep és a Központ között? Az A38. Na persze ez így sehogy sem stimmel, maximum annyiban, hogy a két egymástól egy köpésre lévő szórakozóhely erre az estére egy közös bulit szervez a hajón, ahol összemixelik az egymáshoz igen közeli zenei világukat. A Telepen ás a Központban gyakorta játszó/megforduló dj-k – a nagyteremben 9b0, iamyank, HeadshotboyzNitelight / Subotage – mellé pedig hívtak egy vendéget közös szellemi-kulturális második otthonuk, Berlin elektronikus zenei szcénájából. Phon.o ott már szinte nagyöregnek számít, hiszen a kétezres évek kezdete óta Berlinben tevékenykedik, első lemezét T.Raumschmiere híres-hírhedt labele, a Shitkatapult, a másodikat a Modeselektor-féle Monkeytown alá tartozó 50Weapons adta ki - ha glitch-hop, dubstep és techno ütős keverékéről van szó, ő a megfelelő ember.


December 14.



ANDY VOTEL (UK)

Helyszín: Toldi

Kezdés: 22:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook eseményoldal

A zenebuzikon belül külön típust képviselnek azok, akik a legobskúrusabb és legbetegebb ritka zenékre gerjednek, legyen az fülöp-szigeteki beat vagy csehszlovák szintipop. Az ilyen nugets-megszállottak egyik díszpéldánya a manchestrei Andy Votel, aki a helyi hiphop-színtéren szocializálódva kapott rá az őrültebbnél őrültebb beatek felkutatására, majd ezt intézményesítette az elképesztő válogatásokat kiadó Finders Keepers nevű kiadójával. Amely számunkra azért fontos, mert egy 2008-ban megjelentetett kompilációval (Well Hung - 20 Funk-Rock Eruptions From Beneath Communist Hungary - Volume 1) elévülhetetlen érdemeket szerzett kis hazánk meghatározó könnyűzenei előadóinak – Illés, Omega, LGT, Neoton, Zalatnay Sarolta – nyugati megismertetésében. A kultikus kiadó vicces ábrázatú főnöke biztosan elővesz majd ezekből is néhányat első budapesti dj-fellépésén, olyan sosem hallott zenékkel körítve, amitől széles vigyor kíséretében áll majd ketté a füle azoknak, akik szeretik az egzotikus különlegességeket. Andy Votel mellett, hazai részről Shuriken, Gandharva, Von Yodi, Suhaid és Splatter válogatnak saját ritka gyűjteményeik legelvetemültebben szórakoztató lemezeit.


December 20.



SIMIAN MOBILE DISCO (UK)

Helyszín: A38

Kezdés: 22:00

Belépő: elővételben, 2700 Ft, a buli napján 3300 Ft

Facebook eseményoldal

A Simian nevű, megboldogult brit pszichedelikus pop zenekar billentyűse, Jas Shaw és dobosa, az időközben keresett producerré is avanzsált James Ford által alapított elektronikus zenei formáció, a Simian Mobile Disco többször járt már Magyarországon (Jas Shaw pedig tavaly mesélt nekünk a kedvenc zenéiről). A brit okos tánczenében önálló minőséget képviselő duó ezúttal összetéveszthetetlen hangzású retro-futurista táncos-elszállós saját zenéikben bővelkedő dj-szettel érkezik a Dansmusiq partisorozat meghívására, hazai részről a házigazdák, Crimson, Chrom és Grasshop pakolják majd a finomabbnál finomabb négynegyed-delikáteszeket.


December 27.



RADIO SLAVE (UK)

Helyszín: Corvintető

Kezdés: 22:00

Belépő: elővételben az első 50 db 1500 Ft, utána 2000 Ft, a helyszínen éjfélig 2000 Ft, éjfél után 2500 Ft

Facebook eseményoldal

A Radio Slave néven ismert Matthew Edwards sem most először játszik nálunk, ezúttal viszont egy háromórás szettel teszi fényessé az év utolsó péntek estéjét azon partizóknak, akiket a minőségi techno/house mozgat. Márpedig Edwards kétség kívül primőr négynegyedet szolgáltat a lábaknak dj-ként már több mint húsz éve, producerként pedig úgy tíz éve. Az egyik legelismertebb tánczenei kiadó, a Rekids alapítója, aki Londonból egy ideje Berlinbe tette át a székhelyét a house és a techno legjavából válogat majd tanári hozzáértéssel, előtte-utána a háziga LavaLava-triász, Tolo, FeZ és Falcao fűtik a bulit.

https://recorder.blog.hu/2013/12/13/phon_o_andy_votel_simian_mobile_disco_radio_slave_ketheti_zenei_programajanlo
Phon.o, Andy Votel, Simian Mobile Disco, Radio Slave - kétheti zenei programajánló
süti beállítások módosítása