A Röyksopp újra lefut a tengerhez

2013.11.19. 18:49, Frontrecorder

röyksopp.jpg

A Röyksopp legutóbb a Late Night Tales sorozat számára készített mixéhez vett fel egy új számot, az év végéhez közeledve pedig hivatalos kislemezen újra megjelentetik a Running To The Sea című dalt, amit honfitársukkal, Susanne Sundfør norvég dalszerző-énekesnővel rögzítettek egy tévés fellépés kedvéért még tavaly novemberben, és ami idén január legelején Norvégiában már digitális formában kijött (vezette is az ottani slágerlistát). A Running To The Sea nemzetközi kislemezkiadása december 6-ra van belőve, és jön mellé egy rakás remix, plusz egy még újabb dal, a Something In My Heart, amit meg is tudunk mutatni.

"A Running To The Sea és a Something In My Heart lényegében a kényszerről szól, illetve annak erőteles, gyakran kontrollálhatatlan és folyamatos húzóerejéről. A függés visszatérő témája a dalainknak" - fűzött kommentárt a kislemezhez az elektronikuszenei duó két tagja, Svein Berge és Torbjørn Brundtland. A Something In My Heartban egyébként Jamie McDermott, az Irrepressibles londoni barokkpop együttes vezetője énekel (a Röyksopp 2001-ben készített egy remixet a brit zenekarnak.) Íme a melankolikus, szintipopos dal:

Az új Röyksopp-kislemez digitálisan november 25-én jelenik meg, cédén és vinylen pedig december 16-án, a duó Dog Triumph nevű saját kiadója gondozásában. A Running To The Sea-hez több mint féltucat remix is készült, ezekből is tudunk mutatni hármat alább. Elsőként a Villa nevű belga nu-disco duo átirata:

Ez az ausztrál Late Night Tuff Guy acid/house újragondolása:

És végül a német-mexikói Pachanga Boys páros 12 perces hipnotikus tech-house opusza:

Címkék: röyksopp
https://recorder.blog.hu/2013/11/19/a_royksopp_ujra_lefut_a_tengerhez
A Röyksopp újra lefut a tengerhez
süti beállítások módosítása