Új Röyksopp-dal, késő esti lazuláshoz

2013.05.28. 17:46, Frontrecorder

royksopp.jpg

A Röyksopp tagjai állították össze a késő esti lazuláshoz ajánlott Late Night Tales mixsorozat új darabját, és felvettek hozzá egy új dalt is, ami nálunk rögtön meghallgatható.

A legismertebb norvég elektronikuszenei duó új albuma a 2010-es, teljes egészében instrumentális Senior óta várat magára, és ez a majd három év is nagy csendben telt: néhány remixet (köztük a Depeche Mode-nak és Lady Gagának) és 2011-ben egy közel negyedórás kompozíciót leszámítva mindössze egy saját megjelenésük volt, az is alkalmi együttműködés formájában Susanne Sundfør énekesnővel (aki az M83 idén áprilisban megjelent első filmzenéjében is közreműködött). E kollaboráció egy eredeti dalt (Running To The Sea) és egy Depeche Mode-feldolgozást fialt, utóbbi stúdióverziója pedig rákerült a Röyksopp Late Night Tales-mixére, az alább hallható, Daft Punkot idéző új szerzeménnyel együtt:

A 2001 óta futó széria darabjaihoz a nyugisabb, csendesebb, visszafogottabb, "easy"-bb kedvenc zenéikből állítanak össze egy mixet a felkért előadók. A Röyksopp "késő esti mese"-szettjében egyebek mellett Vangelis, a TuxedomoonAcker BilkAndreas Vollenweider, John Martyn és az XTC egy-egy felvétele kapott helyet. Íme a mix zanzája:


Ez pedig, csak az érdekesség kedvéért, a mixben szereplő egyik szám, Thomas Dolby-tól a dzsesszes, funkos, operás Budapest By Blimp:


Címkék: röyksopp
https://recorder.blog.hu/2013/05/28/uj_royksopp-dal_keso_esti_lazulashoz
Új Röyksopp-dal, késő esti lazuláshoz
süti beállítások módosítása