Klippremier! Takáts Eszter Beat Band feat. Fluor: Teremtés

2013.11.15. 12:14, rerecorder

Pop Art csoportkép flatten.jpg

Takáts Eszter dalszerző-énekesnő idén adta ki hetedik albumát (itt látható a lemezről a Szeressünk klipje), melynek élő bemutatáshoz zenekart verbuvált Takáts Eszter Beat Band néven. Ez kvartett most elkészült első anyagával, ami egy háromszámos maxi és mától elérhető a dalok.hu oldalán. A nyitó Teremtés című dalhoz, melyben Fluor is vendégszerepel, pedig klip is készült - íme a premierje!

tebb.jpgAz Időutazás című maxi három teljesen különböző dallal és érzésvilággal három különböző arcát mutatja a formációnak. A Teremtés még tavaly született, ám Eszter félretette érni és ehhez jött idén nyáron Fluor Tomi, aki kooperált a zenekarral egy rap erejéig. Az Őzszem Karafiáth Orsolya verséből készült, amit akusztikusan a Rájátszás produkcióban ad elő rendszeresen Eszter, de zenésztársa Kirschner Péter segítségével itt új hangszerelést kapott. A Búcsú dal Eszter régi hippi száma még a kilencvenes évek végéről, ami idén refrént kapott és egy egészen más hangszerelést.

A Teremtéshez Fluor úgy jött a képbe, hogy: „megismertem a menedzserét, aki nekem is segít, és kitaláltuk, milyen izgi lenne ezt összehozni. Be is igazolódott, hogy Tomi mennyire megbízható, allűröktől mentes srác, aki szereti, amit csinál, és igyekszik a legjobbat nyújtani, közvetlen és barátságos, egyáltalán nem olyan, amilyennek a külvilág ismeri” – mondta a Recordernek Eszter.

A klipről és a dalról pedig ezt mesélte az énekesnő: „mivel együtt dolgozom a Pillés stábbal is, a fogatást tulajdonképpen ők hozták tető alá a saját ismeretségi körük bevonásával, és nagyon profin álltak hozzá az egész helyzethez, sok terhet levéve a vállunkról, alapos és fáradhatatlan társaság, ráadásul a színész lánnyal azóta nagy barátságot kötöttünk. Az egész koncepció arról szól, hogy van egy lány és egy fiú, egy szerelmi szál, a lány angyala én vagyok, a fiúé Kirschner Péter és az ő kálváriájukat kísérhetjük figyelemmel a klipben. Számomra az a tartalma az egésznek, hogy bármennyire is tarthatatlannak, vagy kilátástalannak, vagy szeretetlennek tűnik a helyzet, vagy ha háborúskodás van egy kapcsolatban, nem szabad feladni, tudni kell felülemelkedni a sérelmeinken és pozitív erőt teremteni a fájdalmakból. Igaz, a dal születésekor aggódtam épp egy közeli szerettemért, hogy az egészsége rendbe jöjjön, de idén már új többlettartalom is kapcsolódott a történethez. És minden örökké fejlődésben és változásban van, ezt is jelképezi, illetve az apró örömöket és meglepetéseket az életben, amik bizonyosságot tudnak adni nekünk, hogy jó úton járunk.”


a Teremtés videója pedig itt látható:


a háromszámos maxit a dalok.hu oldalán, itt lehet meghallgatni és megvásárolni

a Takáts Eszter Beat Bandet legközelebb november 28-án látható és hallható Budapesten - a GMK-ban lépnek fel a svéd Antonia Vai-jel, Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2013/11/15/klippremier_takats_eszter_beat_band_feat_fluor_teremtes
Klippremier! Takáts Eszter Beat Band feat. Fluor: Teremtés
süti beállítások módosítása