Toy-koncert is lesz 2014-ben Budapesten!

2013.11.14. 11:11, rerecorder

toy.jpg

Mi folyik itt? Tegnap egy 2014-es Cold Cave-koncert hírét oszthattuk meg, ma pedig kiderült, hogy lesz 2014-ben Toy-fellépés is Budapesten. A 2012-es év végi albumlistánkon is szerepelő cím nélküli Toy-debütálás után alig egy évvel, december 9-én máris érkezik a londoni kvintett második lemeze Join The Dots címmel és annak európai turnéja bizony Budapestet is érinti, március 21-én pénteken este, a Dürer Kertben lépnek fel.

"Gondoljunk álmaink nőjére, akinek bőre puhasága és illata egyből levesz minket a lábunkról, de aztán kiderül, hogy igazából férfi, viszont annyira tökös és kemény fickó, hogy még ekkor sem dobjuk ki az ágyunkból. Valami ilyesmit sugároz a Toy debütáló, kraut-popos, a Horrors világától sem távoli albuma." - írtuk az első Toy-lemezről, amikor tavaly év végén bekerült a kedvenc ötven 2012-es albumunk közé.

Nos, a 2010-ben, egy brit indie zenekar (Joe Lean & The Jing Jang Jong) romjain alakult kraut-rockos, pszichedelikus, shoegaze-es, poszt-punkos zenét játszó londoni Toy, miután turnézott a Horrors-szal (és a nagyobb tesók kedvenc új együttesüknek nevezték őket), tavaly kiadta sikeres első albumát, jelenleg a Placebóval bonyolít európai és brit koncertsorozatot, aztán december elején - az ismét Dan Carey producerrel (Franz Ferdinand, Tame Impala, Django Django) felvett - második albumát is kiadja, 2014-es év eleji turnéjával eljut Budapestre is. Hurrá!


jegyár elővételben: 2900 Ft
helyszínen: 3500 Ft


a koncert Facebook-eseményoldala


a Join The Dots című új lemez címadó dala a beharangozó kislemez:


a Toy debütáló kislemeze, a Left Myself Behind:


a Motoring című slágeres dal:


szintén az első lemezről való még a Lose My Way:


és a Heart Skips A Beat is:

https://recorder.blog.hu/2013/11/14/toy-koncert_is_lesz_2014-ben_budapesten
Toy-koncert is lesz 2014-ben Budapesten!
süti beállítások módosítása