Musical készül Alanis Morissette legsikeresebb albumából

2013.11.11. 12:12, Frontrecorder

jagged_little_pill.jpg

A Green Day nyomdokaiba lép Alanis Morissette: ő is Broadway-musicalt ír az egyik lemezéből, méghozzá a nemzetközi karrierjét elindító 1995-ös Jagged Little Pillből. A zenés darabban új dalok is lesznek.

MORISSETTE LEGUTÓBBI, TAVALY MEGJELENT ALBUMÁRÓL ITT ÍRTUNK.

A 18 éve megjelent Jagged Little Pill ugyan nem a dalszerző-énekesnő első albuma, hiszen azt megelőzően szülőhazájában, Kanadában megjelent két stúdiólemeze (1991-ben és 1992-ben), viszont az első, amit világszerte terjesztettek. És ami világsikert aratott: több mint 33 milliót adtak el belőle. Az akkor 21 éves Morissette-et sztárrá emelő album hat kislemezt fialt és elnyerte az év albumának járó Grammy-t.

Ez persze mind nagyszerű, de ettől még a fene se érti (dettó a Green Day-nél), mi szükség van rá, hogy musicalesítsék ezeket a dalokat, a You Oughta Know-t, a Hand In My Pocketet, az Ironic-ot és a többit - remélhetőleg Morissette tudja, mit csinál (vagy még cinikusabban: elég pénzt kap érte). A lemezből készülő zenés darabnak egyébként szintén Jagged Little Pill lesz a címe, a nagyzenekari hangszerelője pedig az a Tom Kitt, aki az American Idiot Broadway-adaptációjánál is bábáskodott, és helyet kapnak benne más Morissette-szerzemények, továbbá az előadáshoz írt új dalok is. A bemutató időpontjáról egyelőre nincs hír, de 2015-ben, a lemez húszéves születésnapján lenne kézenfekvő.

A Jagged Little Pillről hatodikként kislemezre kimásolt dal, az All I Really Want klipje:

Címkék: alanis morissette
https://recorder.blog.hu/2013/11/11/musical_keszul_alanis_morissette_legsikeresebb_albumabol
Musical készül Alanis Morissette legsikeresebb albumából
süti beállítások módosítása