Elkelt az első a Residents százezer dolláros, hűtőszekrényben tárolt box set-jéből

2013.10.25. 17:28, Frontrecorder

residentsboxset.jpg

A világ egyik legkülöncebb, maszk mögé rejtőző avantgárd zenekara/multimédia- és performansz-művészeti csoportosulása, az amerikai Residents tavaly decemberben hirdette ki, hogy egybegyűjtve piacra dobja az összes eddigi lemezét, plusz dvd-ket, cd-romokat, könyveket és egyéb kiadványokat, méghozzá egyedi dizájnú rozsdamentes acél hűtőszekrényben! A nem akármilyen csomagolású Ultimate Box Set-ből mindössze tíz darabot árulnak, egyenként százezer dollárért, ami talán megmagyarázza, hogy miért csak most kelt el belőle az első.

A Residents-hűtő dugig van az 1969 óta működő, a tagjainak kilétét a mai napig elfedő kollektíva életművének legjavával: a spéci frigóba többek közt 40 LP-t, 50 cd-t, 12 kislemezt (vinylen és cd-n), 4 vinly EP-t, 9 dvd-t, 3 CD-ROM-ot és 5 könyvet táraztak be. A masszív, összesen 155 darabos kollekcióban az eredeti nyomású sorlemezek és hivatalos megjelenések mellett számos ritkaság is helyet kapott, bónuszként pedig egy példány a kultikusnak számító cilinderes szemgolyó-álarcból. A hűtő tartalmának részletes listája itt olvasható.

A Residents a szokatlan díszdoboz borsos árát azzal magyarázza, hogy az nem kereskedelmi termék, hanem műtárgy, amely elsősorban múzeumok és galériák érdeklődésére tarthat számot. Nos, ehhez képest a tízből az első hűtős box set-et egy - nyilvánvalóan elvakult - rajongójuk, bizonyos "Tripmaster" (Dexter Ulysses McGillicutt) vásárolta meg, akinek házhoz is vitték az új szerzeményét az indianai Bloomingtonba  Az Ultimate Box Set-et a zenekart a nyilvánosság előtt képviselő Cryptic Corporation alelnöke,  Homer Flynn adta át ünnepélyesen, lásd az alábbi fotót (a Residents-hűtő boldog tulajdonosa jobbra):

theresidentsfridge.jpg

Az Ultimate Box Set-et a Residents ijesztő öregember-maszkot  és télapóruhát viselő énekese promózza az alábbi videóban:

Ez pedig egy idei Residents-felvétel, a Neecompany Mush-Room című performanszához komponált kísérőzene címadó tétele:

https://recorder.blog.hu/2013/10/25/elkelt_az_elso_a_residents_szazezer_dollaros_hutoszekreny-boxset-jebol
Elkelt az első a Residents százezer dolláros, hűtőszekrényben tárolt box set-jéből
süti beállítások módosítása