Vogue-ozás és vodkaborozás az Icona Pop bulis új klipjében

2013.09.13. 17:02, Frontrecorder

iconapopabsolut.jpg

Úgy tűnik, a gigaslágerré lett I Love It-tal berobbant Icona Popot magával rántotta az amerikai meleg és transzszexuális feketék ballroom szubkultúrája: nemrég a queer rapper Zebra Katzzel vették fel újra egy régebbi dalukat (a meleg rap színteret itt tekintettük át), az All Night című aktuális kislemezdaluk klipje pedig egy ballroomozáson, azaz frenetikus hangulatú színészkedős-pózolós táncversenyen játszódik. Az Icona Pop a színpadon énekel, két csapat mérkőzik meg egymással vogue-ozásban, közben a zsűri és a nézők vidáman vedelik az Absolut Tune vodkás habozóbort - a videó ugyanis tulajdonképpen a (francia tulajdonú) svéd italcég egyedi termékét népszerűsíti.

A ballroomozást ebben a cikkünkben röviden így foglaltuk össze: "A meleg / transznemű feketék (és kisebb részt latinók) körében a hatvanas évek óta az önkifejezés - és az eszképizmus - egyedülálló formája a kibérelt báltermekben rendezett parádézás, amelynek során az egyes truppok (a divatházak után house-ok) tagjai, különböző kategóriákban, komoly szabályrendszert követve összemérik - általában otthon, saját kézzel készített - jelmezeiket, hiperglamúr ruhakölteményeiket és flancolási tudásukat a táncparketten. Ezeknek a harciasan kompetitív balloknak egyik eleme a táncot, talajtornát, pantomimet és kifutón végigvonulást kombináló voguing - avagy "strike a pose”, mintha a Vogue címlapjához fotóznának."

Az All Night New Yorkban forgatott klipje egy kvázi mini-doku, amely nyilvánvalóan a ballroomozás zárt világába a szélesebb közönség számára elsőként betekintést nyújtó 1990-es dokumentumfilm, a Paris Is Burning alapján készült, persze egy mai mainstream popvideóba csomagolva ezt a káprázatos underground kultúrát. A klipben az eletropop duón kívül valódi ballroomozók szerepelnek, néhányuk meg is szólal benne. Az Absolut Tune (a svéd márka saját prémium vodkájából és új-zélandi Sauvignon Blanc-alapú habzóbor elegyéből készült, dizájnos pezsgősüveges kiszerelésben forgalomba hozott alkoholos ital) nem tolakodóan, de azért jól láthatóan jelenik meg a videoklipben, amely a különleges ital amerikai bevezető kampányának része.

Caroline és Aino érthető módon nagyon kapós most reklámozási szempontból; az Absolut mellett a Dr Peppper üdítőitalcég is lecsapott rájuk, és a Samsung Galaxy is komolyan épít a népszerűségükre. Az I Love It hallható a Samsung Galaxy S4 egyik reklámjában, a lányok pedig múlt héten felléptek a Samsung Galaxy új mobiltelefon órájának bemutatóján. Sőt, az USA-ban szeptember 24-én (Európában a legújabb állás szerint október 28-án) megjelenő nemzetközi lemezük, a This Is... Icona Pop egyik dalából - micsoda bújtatott reklám - készült egy Galaxy-verzió, íme:

Címkék: absolut icona pop
https://recorder.blog.hu/2013/09/13/vogue-ozas_es_vodkaborozas_az_icona_pop_bulis_uj_klipjeben
Vogue-ozás és vodkaborozás az Icona Pop bulis új klipjében
süti beállítások módosítása